Volledig scherm
In 2018 werd het geboortemonument in de vorm van vlinders gemaakt. Die staan in de Gentbrugse Meersen © Wannes Nimmegeers

Geboortebos groeit verder in Parkbos

Sinds 2009 is er elk jaar een stukje ‘Geboortebos’ aangeplant in de Gentbrugse Meersen. Vanaf dit jaar verandert dat, en wordt er geplant in het Parkbos. Het opzet blijft hetzelfde. Ouders van nieuw geboren Gentenaars kunnen hun kind laten vermelden op een monument en een boom planten.

Van 2009 tot 2018 is er telkens een stuk aangeplant in Gentbrugge. Elk geboortejaar kreeg daar ook een eigen monument, van kleurpotloden tot everzwijnen. Maar nu is er voldoende geplant in de Gentbrugse Meersen, en verhuist het initiatief. Op zondag 20 oktober zal er voor het eerst geplant worden in het Parkbos. Daar komt een geboorte-speelbos, aan de Heerweg-Zuid, vlak bij de bushalte Zwijnaarde Mattestede. Alle ouders van Gentse kindjes geboren in 2018 worden daarvoor uitgenodigd, ook ouders van sterrenkindjes. Inschrijven hoeft niet, maar ouders die willen dat de naam van hun kindje op het monument komt, moeten dat uiteraard wel laten weten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”