De daders haalden eerst de laden leeg en dan de etalage.
Volledig scherm
De daders haalden eerst de laden leeg en dan de etalage. © Foto's Federale Politie

Gat gemaakt in muur en urenlang buit verzameld: 3 inbrekers riskeren tot 40 maanden cel voor leegroven van juwelierszaak

GentVoor de rechtbank van Gent moesten zich vandaag 3 Roemeense mannen verantwoorden voor het leegroven van een juwelierszaak in 2018. Ze gingen daarbij nauwgezet te werk en namen ruim hun tijd. Het openbaar ministerie vorderde tot 40 maanden gevangenisstraf.

 1. Parket bevestigt dat het overlijden van 32-jarige jogger een ongeval is
  Gent

  Parket bevestigt dat het overlijden van 32-jarige jogger een ongeval is

  Het lichaam van de verdwenen 32-jarige jogger is zondagmiddag teruggevonden in de Leie in Sint-Denijs-Westrem. De man was sinds donderdagavond vermist nadat hij ging joggen in en rond de Blaarmeersen. Na verschillende zoekacties met speurhonden en een helikopter werd het lichaam van de man uiteindelijk teruggevonden. Het parket bevestigt nu dat de eerste vaststellingen aantonen dat het zou gaan om een ongeval.
 2. 190 geneeskundestudenten springen vrijwillig bij op corona-afdelingen UZ Gent: “Goede reden om buiten te komen en met mensen te praten”
  PREMIUM
  Gent

  190 geneeskun­de­stu­den­ten springen vrijwillig bij op corona-afdelingen UZ Gent: “Goede reden om buiten te komen en met mensen te praten”

  Na een oproep van het Gentse UZ hebben zich liefst 190 studenten geneeskunde gemeld om vrijwillig bij te springen op de corona-afdelingen van het ziekenhuis. Daar is het nu extra druk. Ook 40 UZ-medewerkers zijn kandidaat om bij te springen. Ze krijgen allemaal een opleiding. “Nee, voordien had ik nog geen praktijkervaring opgedaan”, zegt studente Andrea Dehaene (22)