Isabelle en Philip uit Stekene vangen ook al even iemand met ASS op.
Volledig scherm
Isabelle en Philip uit Stekene vangen ook al even iemand met ASS op. © Kim de Graeve/rv

Gastgezinnen voor kinderen met autisme gezocht: “Even op adem komen kan voor iedereen deugd doen”

GENT/MELLEPleegzorg Oost-Vlaanderen en vzw Tanderuis zijn op zoek naar ‘gASStgezinnen’. Dat zijn pleeggezinnen die hun deuren in de vakantie even openzetten voor kinderen of volwassenen met autismespectrumstoornis. In Gent zijn er al twee gezinnen die dat doen, maar Pleegzorg wil dat aantal graag optrekken. 

 1. Nieuw zwembad Neptunus voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Raad van State heeft procedure stilgelegd”
  PREMIUM
  Wondelgem

  Nieuw zwembad Neptunus voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Raad van State heeft procedure stilgelegd”

  Een nieuw zwembad in Wondelgem? Het zal al zeker niet voor 2024 zijn, zoals was beloofd. Meer nog: het is helemaal niet duidelijk wanneer het dan wél zal kunnen. De procedure voor het aanstellen van een aannemer voor het nieuwe zwembad is stilgelegd door de Raad van State, wegens schending van het gelijkheidsbeginsel. Het oude Neptunusbad is intussen wel gesloopt, en vervangen door... niks.
 2. Zo VeloVeilig is Gent: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  gent

  Zo VeloVeilig is Gent: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Gent hebben 1.019 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.