Volledig scherm
De H&M werd ontruimd voor een gasgeur, maar het bleek om een vals alarm te gaan. © Wannes Nimmegeers

Gasgeur in H&M door laswerken bij buren

Klerenwinkel H&M in de Veldstraat in Gent is deze namiddag even ontruimd nadat er een gasgeur werd waargenomen. Uiteindelijk bleek het om een vals alarm te gaan.

Rond 15.15 uur werd de brandweer verwittigd van de gasgeur in de winkel. De uitbater begon het gebouw meteen te ontruimen. Toen de brandweer ter plaatse aankwam, stelden ze al gauw vast dat er geen sprake was van een gaslek. In het gebouw naast de winkel waren laswerken bezig. De geur daarvan was naar de H&M afgedreven.

De brandweer voerde nog een aantal preventieve metingen uit, maar kon na ongeveer twintig minuten alweer vertrekken richting de kazerne. De winkel ging gewoon weer open.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”