Joost Arijs en Thomas Schmidt op de Arsenaalsite
Volledig scherm
Joost Arijs en Thomas Schmidt op de Arsenaalsite © RV/ Fourchette

Fourchette verkast naar de Arsenaalsite: vijfgangenmenu’s van 15 topchefs voor 125 euro

Het gastronomisch evenement Fourchette bereidt zich voor op z'n 5de editie, en pakt daarbij opnieuw uit met grote namen. Liefst 15 topchefs nemen deel. Ook opvallend is de locatie waar het evenement zich zal afspelen: dat wordt de Arsenaalsite in Gentbrugge.

 1. “Stop met denken dat jullie in een gangsterfilm spelen”: daders die jongen neerstaken ‘omdat hij uit Aalst kwam’, zwaar gestraft
  PREMIUM

  “Stop met denken dat jullie in een gangster­film spelen”: daders die jongen neerstaken ‘omdat hij uit Aalst kwam’, zwaar gestraft

  De Gentse jongemannen die Kenny (21) in Ledeberg neerstaken, zijn donderdag schuldig bevonden aan de feiten. Het slachtoffer uit Aalst was voor een feestje naar Gent afgezakt, maar daar is hij uiteindelijk nooit aangekomen. Een groep Gentse jongeren kon het namelijk niet verdragen dat ‘iemand van Aalst’ naar ‘hun’ stad kwam, waarna ze hem drie messteken gaven. Wat een leuke avond moest worden voor Kenny, eindigde in het ziekenhuis, waar hij uren lang voor zijn leven vocht.
  Gent
 2. Gent krijgt opnieuw een referendum, over publieke gronden en sociaal wonen. “Dit zal een miljoen euro kosten, en dat één jaar voor de verkiezingen”
  PREMIUM

  Gent krijgt opnieuw een referendum, over publieke gronden en sociaal wonen. “Dit zal een miljoen euro kosten, en dat één jaar voor de verkiezin­gen”

  Op 8 oktober zal de stad Gent een referendum organiseren. Burgerbeweging Te Duur heeft meer dan 27.000 geldige handtekeningen ingezameld, zo blijkt, en dat is voldoende om de stad te verplichten een referendum te organiseren. Ook de condities - wanneer een referendum geldig is en of en wanneer het al dan niet als bindend wordt beschouwd, bepaalt de gemeenteraad. “Totaal zinloos", vindt alvast gemeenteraadsvoorzitter Christophe Peeters (Open Vld).
  Gent