Patrick Henry geeft tekst en uitleg bij zijn foto's.
Volledig scherm
Patrick Henry geeft tekst en uitleg bij zijn foto's. © Wannes Nimmegeers

Foto-expo stadsfotograaf krijgt tweede leven in Gentse woonzorgcentra

Historische Huizen Gent schenkt een selectie van zo’n 100 foto’s uit de expo ‘Over Gent’ van gewezen stadsfotograaf Patrick Henry aan woonzorgcentra De Vijvers en De Liberteyt. De foto’s krijgen een vaste plaats in de gemeenschappelijke ruimtes.

 1. Stad Gent koopt 5.000 mondmaskers met doorkijkvenster voor personen met een auditieve beperking

  Stad Gent koopt 5.000 mondmas­kers met doorkijk­ven­ster voor personen met een auditieve beperking

  Slechthorenden en doven vormen slechts één doelgroep die het uitermate lastig heeft met de mondmaskers. Doordat de lippen afgedekt worden, valt communicatie voor hen zo goed als weg. Daarom heeft de Stad 5.000 mondmaskers besteld met een doorkijkvenster om uit te delen aan zorgverleners, organisaties en eigen medewerkers die te maken hebben met een auditieve beperkingen. Het bestuur lanceert ook pakketten om mondmaskers met een doorkijkvenster zelf te naaien.
 2. “Gent verhoogt parkeerboetes om kosten van coronacrisis te betalen”, meent N-VA, maar schepen lacht kritiek weg
  PREMIUM

  “Gent verhoogt parkeerboe­tes om kosten van coronacri­sis te betalen”, meent N-VA, maar schepen lacht kritiek weg

  Wie in Gent parkeert zonder te betalen en daarvoor een parkeerboete krijgt, zal vanaf 1 oktober iets dieper in de buidel moeten tasten. De laatste verhoging dateert van zeven jaar geleden, maar de beslissing is toch koren op de molen voor de oppositie. “Het stadsbestuur is op zoek naar geld om de kosten van de coronacrisis te betalen”, meent fractieleider Anneleen Van Bossuyt van N-VA Gent. Schepen Watteeuw lacht die kritiek weg.