Vandalisme op Sint-Paulus in Drongen
Volledig scherm
Vandalisme op Sint-Paulus in Drongen © rv

Fonds Emilie Leus neemt kosten van vandalisme in Sint-Paulus op zich: “Minste wat we kunnen doen”

DrongenAmper één dag na het vandalisme op basisschool Sint-Paulus kreeg de school onverwacht een helpende hand aangereikt. Vincent Leus, van het fonds Emilie Leus, contacteerde directrice Tanja Jocqué. “Hij vertelde dat zij de franchise die wij moeten ophoesten van beide schadegevallen, zo’n 500 euro, op zich zullen nemen.”

 1. Vijf jongeren voor de rechter na nemen en verspreiden van foto’s van Jens (20), minuten na dodelijk ongeval: “Ik kan hen niet vergeven”
  Gent/Destelbergen/Wachtebeke

  Vijf jongeren voor de rechter na nemen en versprei­den van foto’s van Jens (20), minuten na dodelijk ongeval: “Ik kan hen niet vergeven”

  In de zomer van 2019 kwam Jens Hamerlinck (20) om het leven bij een verkeersongeval toen de auto na de Gentse Feesten tegen een verlichtingspaal belandde in Destelbergen. Maandag stonden vijf personen voor de rechter. Enkele minuten na het ongeval had één van hen een foto genomen waarop Jens herkenbaar was en samen hebben ze die verspreid via WhatsApp-groepen. Zij riskeren een boete. “Ze hebben zelfs geen hulp geboden.”
 2. “Ja, het doet pijn. Maar we krijgen toch een fantastische zomer. Daar geloof ik in.” Burgemeester Mathias De Clercq hoopvol ondanks afgelaste Gentse Feesten
  PREMIUM
  Gent

  “Ja, het doet pijn. Maar we krijgen toch een fantasti­sche zomer. Daar geloof ik in.” Burgemees­ter Mathias De Clercq hoopvol ondanks afgelaste Gentse Feesten

  Geen Gentse Feesten. Voor het tweede jaar op rij. Het was de moeilijkste beslissing die het stadsbestuur deze maand moest nemen, het was de rottigste boodschap die burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) dit jaar moest verkondigen. “Het doet écht pijn. Ik keek er zo naar uit om weer mensen tegen mijne gilet te trekken.” Maar hij is er toch van overtuigd dat we een topzomer krijgen. “Eigenlijk keren we dit jaar terug naar het ontstaan van de Feesten, toen nog in alle wijken en deelgemeenten apart werd gevierd.”
 1. Historische dag voor Timmerfabriek: Torentje is terug
  Play

  Histori­sche dag voor Timmerfa­briek: Torentje is terug

 2. In de voetsporen van de Oranjes in Middelburg
  Play

  In de voetsporen van de Oranjes in Middelburg