Een beeld van de vorige editie van de Floraliën, die toen ook al deels in de Floraliahal doorgingen
Volledig scherm
Een beeld van de vorige editie van de Floraliën, die toen ook al deels in de Floraliahal doorgingen © Wannes Nimmegeers

Floraliën schuiven exact één jaar op: van 1 tot 9 mei 2021

Dat de Gentse Floraliën zouden worden uitgesteld, was al bekend. Nu heeft de organisatie ook een nieuwe datum geprikt. Dat wordt 1 mei 2021, exact een jaar na de geplande editie van dit jaar.

Het thema blijft hetzelfde, en ook de locatie zal niet veranderen. Van 1 tot 9 mei 2021 veranderen het ICC, Kuipke, Floraliënhal en de Plantentuin in een bloemenzee. De Raad van Bestuur van Floraliën Gent heeft samen met de stad en het ICC de nieuwe datum vastgelegd voor de volgende editie. “De nieuwe datum creëert meteen ook duidelijkheid voor de sector”, klinkt het. “De inspanningen die deze laatsten leverden voor de editie 2020 waren ongezien, en dus zag de Raad van Bestuur het als een prioriteit om snel een nieuwe datum vast te leggen. We weten dat de geplande creaties van de sector voor de bezoekers een grote meerwaarde gingen zijn voor de editie 2020 en kijken dus uit naar de editie van 1 tot 9 mei 2021. We behouden in 2021 ook het thema van “mijn paradijs, een wereldse tuin.”

  1. Sandra met haar tien kinderen in quarantaine: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra met haar tien kinderen in quarantai­ne: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra Couck (41) brengt de lockdown door met haar tien kinderen, in hun knusse huis in Mariakerke. De leeftijden van de kinderen lopen van 3 tot 19 jaar, sommigen zijn dus zelfstandig en anderen hebben nog wat meer aandacht nodig. Omdat ze met zoveel zijn, houden de kinderen elkaar wel bezig, maar boodschappen voorzien en de televisie delen kan wel een uitdaging vormen. “We zitten een paar weken samen op een kleine oppervlakte, maar we maken er het beste van”, zegt Sandra gelaten.