GENT - Still uit 'Under A Sinking Sun': film door Nederlands kunstenaarscollectief Kirac
Volledig scherm
GENT - Still uit 'Under A Sinking Sun': film door Nederlands kunstenaarscollectief Kirac © rv

Filmvoorstelling aan kunstschool roept serieuze vragen op: "Houdt verkrachtingscultuur in stand”

GENTOp zaterdag krijgt ‘Episode 24: Under A Sinking Sun’, een film van Nederlands kunstenaarscollectief Kirac, zijn Belgische premiere in Kiosk. Maar dat collectief krijgt erg veel tegenwind en activisten roepen nu op om de voorstelling af te gelasten. Volgens hen verheerlijkt Kirac verkrachtingscultuur. 

  1. Buschauffeurs eisen overleg met De Lijn na twee incidenten met jongeren in enkele dagen tijd: “We willen nultolerantie, nu meteen”
    PREMIUM
    Gent

    Buschauf­feurs eisen overleg met De Lijn na twee incidenten met jongeren in enkele dagen tijd: “We willen nultoleran­tie, nu meteen”

    De buschauffeurs zijn de agressie op de risicolijnen naar de Blaarmeersen en het provinciaal domein Puyenbroeck beu. Vakbond ACV eist dat het agressiecomité van De Lijn maandag wordt samengeroepen om het probleem aan te pakken. Afgelopen week moest de politie tweemaal tussenbeide komen omdat chauffeurs zich bedreigd of geïntimideerd voelden door groepen jongeren. Met de Gentse Feesten in aantocht vrezen de chauffeurs nog meer incidenten. “We willen weten wie die jongeren zijn en wanneer en waar ze opduiken.”