Volledig scherm
Bij de aanrijding sneuvelde de achterruit. © Cedric Matthys

Fietser onder invloed vernielt achterruit combi in Overpoort

Zaterdagochtend is omstreeks 4 uur een 27-jarige Gentenaar met zijn fiets tegen een stilstaande combi gereden in de Overpoort. Hierbij sneuvelde de achterruit van de wagen. 

“Eerst vertelde de man dat een taxi hem had aangereden", zegt politiewoordvoerder Liesbet De Pauw. “Achteraf bleek echter uit camerabeelden dat hij zelf tegen onze combi knalde. Hij had duidelijk te veel gedronken.” Het slachtoffer liep bij de aanrijding lichte verwondingen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Aangezien de man dronken was, komt de verzekering niet tussen. Hoeveel de nieuwe ruit hem zal kosten, kon de politie nog niet vertellen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. “Waanzinnig plan” om CEO van Rodania af te persen verijdeld door politiecontrole

  “Waanzinnig plan” om CEO van Rodania af te persen verijdeld door politiecon­tro­le

  Met wapens in de wagen en twee zware mannen naast zich wilde de leider van een horlogebedrijf in Barcelona de CEO van Rodania afpersen. In Gent werden ze door een toevallige politiepatrouille tegengehouden, maar de beklaagde beweert nu dat hij de plannen dan al had afgeblazen. “Mijn kompaan zei dat we geen vingers mochten afsnijden, maar dat we wel een been zouden moeten breken. Dat werd me te reëel.”
 2. LIVE. Artsen krijgen het woord op euthanasieproces: “Ik ben driemaal in ‘t zak gezet: door Tine, haar familie en de andere artsen”

  LIVE. Artsen krijgen het woord op euthanasie­pro­ces: “Ik ben driemaal in ‘t zak gezet: door Tine, haar familie en de andere artsen”

  Op het euthanasieproces in Gent, waarin drie artsen uit Oost-Vlaanderen zich moeten verantwoorden voor het niet naleven van de voorwaarden voor euthanasie bij Tine Nys (38) in Sint-Niklaas in 2010, vindt vandaag de tweede zittingsdag plaats. Op de eerste zittingsdag afgelopen vrijdag haalde de verdediging alvast snoeihard uit naar de familie van Nys. “Moeten zij ook niet mee op de beschuldigdenbank?”, vroeg advocaat Walter Van Steenbrugge zich af. Vandaag mogen de artsen uitleggen hoe de euthanasie op Tine Nys (38) volgens hen verliep. U kan het proces hier live volgen.
 3. Weekend onder politieke hoogspanning, maandag apotheose in gemeenteraad: Israëluitstap zet Gentse meerderheid zwaar onder druk

  Weekend onder politieke hoogspan­ning, maandag apotheose in gemeente­raad: Israëluit­stap zet Gentse meerder­heid zwaar onder druk

  Het is heibel in het stadhuis, en geen klein beetje. De meerderheidspartijen liggen zwaar met elkaar in de clinch over de deelname van Sofie Bracke (Open Vld) aan de ‘inspiratiemissie’ van VOKA naar Israël. Groen en sp.a gaan niet akkoord, maar Bracke houdt het been stijf, ondanks negatief advies van de Stedelijke Adviesraad Noord-Zuid én een open brief van een groep academici, auteurs en kunstenaars.
 4. Sven Kums (AA Gent) na moeizame zege tegen Moeskroen: “Slecht spelen en toch drie keer scoren is positief”
  PREMIUM

  Sven Kums (AA Gent) na moeizame zege tegen Moeskroen: “Slecht spelen en toch drie keer scoren is positief”

  AA Gent had het zaterdagavond niet onder de markt tegen Moeskroen. De Buffalo’s kwamen vroeg op voorsprong, maar misten toch wat scherpte. De bezoekers, die wél scherp en alert op de mat verschenen, hielden de troepen van Jess Thorup tot het laatste kwartier in bedwang. Jonathan David was uiteindelijk de grote verlosser. Ook Sven Kums zag dat het best wat meer mocht zijn.