Volledig scherm
PREMIUM
Fiene en Madieke werden vriendinnen voor het leven in het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent. © Wannes Nimmegeers

Fiene (16) en Madieke (15) zamelen samen geld in voor revalidatiecentrum UZ Gent: “Als het moeilijk ging, vonden we hier altijd steun”

Tijdens hun loodzware revalidatie in het UZ Gent smeedden Fiene Verstraete (16) uit Ingelmunster en Madieke Derveaux (15) uit Kortrijk een vriendschapsband voor het leven. Uit dankbaarheid voor hun begeleiding zamelden de vriendinnen een bedrag in van 2.143 euro ten voordele van het kinderrevalidatiecentrum. “Als het moeilijk ging, vonden we hier altijd steun.”

Fiene en Madieke werden in hun jonge leven al danig op de proef gesteld. Na een zwaar verkeersongeval in 2014 raakte Madieke ernstig verlamd. Dankzij de goede zorgen in het UZ Gent kwam ze er terug bovenop. Bij Fiene gooide een verstuikte enkel haar leven vijf jaar geleden volledig overhoop en belandde ze in een rolstoel. In het UZ Gent werd het ‘Complex Regionaal Pijn Syndroom’ (CRPS) vastgesteld: dat veroorzaakt abnormale pijnreacties en ook wel eens omschreven als de zelfmoordziekte omwille van de helse pijnen. Na een langdurige revalidatie en twee stabiele jaren keerde de CRPS vorig jaar terug en staat Fiene opnieuw voor een zware herstelperiode.

 1. Christophe Peeters al 25 jaar in de Gentse gemeenteraad. “Waarom zou ik stoppen? Ik wil er nog minstens 25 jaar bij doen”

  Christophe Peeters al 25 jaar in de Gentse gemeente­raad. “Waarom zou ik stoppen? Ik wil er nog minstens 25 jaar bij doen”

  Een snotneus was hij nog, nauwelijks 20 jaar oud, toen hij zijn eed als gemeenteraadslid aflegde. Christophe Peeters zit er 25 jaar later nog. Gepokt en gemazeld, de nestor van de Gentse politiek. Klappen gekregen, maar nooit bij de pakken blijven zitten, zelfs niet toen zijn eigen partij hem in de steek liet. “Stoppen? Natuurlijk heb ik daaraan gedacht, maar dat zou te gemakkelijk zijn. En ik doe dit veel te graag.”
 2. LEZ-schepen Tine Heyse (Groen) bedolven onder kwalijke opmerkingen: “Daar reageer ik niet op”

  LEZ-sche­pen Tine Heyse (Groen) bedolven onder kwalijke opmerkin­gen: “Daar reageer ik niet op”

  De LEZ-discussie van afgelopen week heeft hier en daar een potje doen overkoken en daarbij gingen de grenzen van het fatsoen al eens overboord. Niemand merkte dat meer dan schepen Tine Heyse (Groen), bevoegd voor de Gentse LEZ. Op haar sociale media werd ze bedolven onder kwalijke opmerkingen. “Het is niet in die mate dat we naar de politie moeten stappen, maar het is kantje boordje.”
 3. GO! Campus Impuls opent extra campus in Drongen: “Leerlingenaantal exponentieel gestegen”

  GO! Campus Impuls opent extra campus in Drongen: “Leerlin­gen­aan­tal exponenti­eel gestegen”

  Door het succes van haar campus in Oostakker en om tegemoet te komen aan de stijging van het aantal leerlingen opent de GO! Reynaertschool volgend jaar een extra campus in de Baarleboslaan in Drongen. “De voorbije jaren bleek de Gentse regio steeds duidelijker te kampen met hoge capaciteitsnoden voor buitengewoon secundair onderwijs op maat van normaal begaafde leerlingen met een autismespectrumstoornis”, klinkt het.