Joke D'Hoore en Christophe van Loo voor de ingang van hun pop-up restaurant De Lage Vuurse.
Volledig scherm
Joke D'Hoore en Christophe van Loo voor de ingang van hun pop-up restaurant De Lage Vuurse. © De Lage Vuurse

Feestzaal De Lage Vuurse start met coronaproof Belgisch-oosters pop-uprestaurant

Ook de uitbaters van feestzaal De Lage Vuurse in Oostakker hebben nu beslist de tering naar de nering te zetten. Aanstaande vrijdag 7 augustus opent hun pop-uprestaurant met oosterse invloeden de deuren.

 1. Mathias De Clercq krijgt op Twitter veeg uit de pan van minister Zuhal Demir: “Stokende haatsmurf die alles op een familiaal schoteltje kreeg”

  Mathias De Clercq krijgt op Twitter veeg uit de pan van minister Zuhal Demir: “Stokende haatsmurf die alles op een familiaal schoteltje kreeg”

  Het gaat er stevig aan toe op Twitter, tussen de N-VA-minister Zuhal Demir en Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). Aanleiding is een post van De Clercq waarin hij N-VA en Vlaams Belang één pot nat noemt. Op een foto staan twee mannen zij aan zij, de ene met een geel jasje van Vlaams Belang, de andere met een geel jasje van N-VA. “Eindelijk samen, eindelijk verenigd. Eindelijk thuis” schreef De Clercq erbij. Hij maakt er al jaren een sport van om N-VA in extreem rechtse hoek te duwen, ook in Gent.
 2. Samson-imitator met pretparkdroom en rock-’n-rollmentaliteit: Gentenaar Matthias Browaeys (26) is zoveel meer dan een ‘Jonge Wolf’

  Sam­son-imitator met pretpark­droom en rock-’n-rollmenta­li­teit: Gentenaar Matthias Browaeys (26) is zoveel meer dan een ‘Jonge Wolf’

  In de VTM-docureeks ‘Jonge Wolven' is Gentenaar Matthias Browaeys (26) één van de protagonisten. De oprichter van ‘WinWinner’ (gegroeid uit een bachelorproef) en zaakvoerder van ‘The Harbour’ haalde al 30 miljoen euro op om te kunnen herinvesteren. “Vroeger bekeken ze me als ‘het naïeve studentje’, maar nu kan niemand nog om ons heen", glimlacht de flamboyante ondernemer.
 3. Minister Lydia Peeters niet geneigd om maximumsnelheid op de R4 te verlagen: “Jammer dat het niet in overweging wordt genomen”

  Minister Lydia Peeters niet geneigd om maximum­snel­heid op de R4 te verlagen: “Jammer dat het niet in overweging wordt genomen”

  De Vlaamse regering gaat de maximumsnelheid op de R4 niet verlagen. Dat blijkt uit een vraag van parlementslid Vincent Van Peteghem (CD&V) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Tussen Euro-Silo en Merelbeke mag je nu nog 120 kilometer per uur rijden op de autosnelweg. Omwonenden willen dat terugbrengen tot 90 kilometer per uur zoals op de rest van R4.
 4. Volkswijk Nieuw Gent door de ogen van buurtbewoner Roberto Boucqué (41): “Ook hier schieten de huizenprijzen de hoogte in”
  PREMIUM

  Volkswijk Nieuw Gent door de ogen van buurtbewo­ner Roberto Boucqué (41): “Ook hier schieten de huizenprij­zen de hoogte in”

  Wie woont nu echt in Nieuw Gent? Dat is de vraag die we ons een hele week stellen. De sociale wijk naast het UZ Gent kwam onlangs nog negatief in de kijker door de reeks Niveau 4. Iedereen lijkt er drugsverslaafd, (ex-)crimineel of werkloos, maar daar gaan veel bewoners niet mee akkoord. Onze reporter laat daarom vijf verschillende stemmen aan het woord. Vandaag: buurtbewoner Roberto Boucqué (41).
 1. Uitbreiding LEZ blijft gemeenteraad beroeren: oppositie met de voeten vooruit, Groen moet dossier helemaal alleen verdedigen

  Uitbrei­ding LEZ blijft gemeente­raad beroeren: oppositie met de voeten vooruit, Groen moet dossier helemaal alleen verdedigen

  Het ging er stevig aan toe op de gemeenteraad maandagavond. Daar stond, nog maar eens, de uitbreiding van de lage-emissiezone op de agenda. De drie oppositiepartijen trokken hard van leer tegen het stadsbestuur. “Jullie willen midden in de coronacrisis de mensen nog meer op kosten jagen?” Op de banken van sp.a, Open Vld en CD&V, allemaal meerderheidspartijen, bleef het vooral opvallend stil. Tine Heyse van Groen moest alleen de meubelen redden.
 2. We hebben bijna een regering, maar wat betekent dat voor Gent? Joris Vandenbroucke kan minister worden, maar ook Stijn De Roo en Stephanie D’Hose kunnen schuiven
  PREMIUM

  We hebben bijna een regering, maar wat betekent dat voor Gent? Joris Vandenbrou­c­ke kan minister worden, maar ook Stijn De Roo en Stephanie D’Hose kunnen schuiven

  Het ziet ernaar uit dat er effectief een federale regering zal gevormd worden. En dus wordt er druk gespeculeerd over postjes. Daarbij worden ook Gentenaars genoemd. De kans dat de federale regeringsvorming geen effect zou hebben op de Gentse politiek is klein. Logisch ook, zo goed als alle partijen zijn betrokken.