Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

Feest in de Brugse Poort, treurnis bij Rode Duivels-fans: dit was de WK-avond in Gent

GentGejuich in theehuis Saray, treurnis in café Bornhem. Beide zaken liggen op een steenworp van elkaar. En toch kon het verschil bijna niet groter zijn. Een verslag van een bijzondere WK-avond tussen muntthee en potten bier.

 1. Gentse Feesten moeten vernieuwen en jonger publiek aanspreken: meer geld voor organisatoren die daarin meegaan
  PREMIUM
  Gent

  Gentse Feesten moeten vernieuwen en jonger publiek aanspreken: meer geld voor organisato­ren die daarin meegaan

  Nog 168 dagen tot de Gentse Feesten 2023. Gentse Feesten met meer namiddagprogrammatie en meer voor en door jongeren. Om de pleinorganisatoren zover te krijgen, pakt Feestenschepen Bram Van Braeckevelt (Groen) uit met een nieuw subsidiereglement. Positief is dat ze nu al weten dat ze over 85% van hun budget van vorig jaar kunnen beschikken. Om die overige 15% subsidies binnen te rijven, moeten de organisatoren aan de slag.
 2. Een expeditie waar àlle kinderen meegaan: Ouders lanceren zelf spel voor leerlingen met en zonder handicap
  GENT

  Een expeditie waar àlle kinderen meegaan: Ouders lanceren zelf spel voor leerlingen met en zonder handicap

  “Niet alle pinguïns zijn dezelfde, deze kan bijvoorbeeld niet zo goed praten, zien jullie het”? Begeleidster Anke Boey legt ‘Expeditie Inclusief’ uit aan de 6- en 7-jarige leerlingen van het eerste leerjaar in VBS De Krekel. Ze ontwikkelde het spel zelf, toen haar zoontje met een visuele beperking tijdens de coronaperiode nog veel minder opties had dan kinderen zonder zijn probleem.