Tramhaltes werden 'gekaapt' om er 'illegaal' affiches aan te hangen.
Volledig scherm
Tramhaltes werden 'gekaapt' om er 'illegaal' affiches aan te hangen. © RV

Extinction Rebellion roept Gentenaars via illegale affiches op om te strijden voor het klimaat

GentDe organisatie Extinction Rebellion Gent heeft in de nacht van zondag op maandag een aantal reclamepanelen in de stad ‘gekaapt’, en er affiches opgehangen die de Gentenaars oproepen om in opstand te komen voor het klimaat. “We moeten van beleidsmakers elke actie vragen die nodig is om onze planeet van catastrofes te vrijwaren”, klinkt het.

  1. NET OPEN. Na succes in Gent start Sugarlicious pop-up in Blankenberge: “Ons doel? Origineler zijn dan een traditionele snoepwinkel”
    PREMIUM

    NET OPEN. Na succes in Gent start Sugarli­cious pop-up in Blankenber­ge: “Ons doel? Origineler zijn dan een traditione­le snoepwin­kel”

    Goed nieuws voor de Blankenbergenaars en bezoekers van de badstad die dol zijn op blauwe Takis-chips uit Japan, Slap-lolly’s uit Mexico, de superzure Toxic Waste uit de UK of het brede assortiment snoep uit Amerika. Sugarlicious opende er zonet namelijk een tijdelijke shop op een boogscheut van de zeedijk. “We vonden inspiratie in de TikTok-filmpjes die onze 11-jarige dochter vaak kijkt”, zegt Agimi Beqiri (43) die de zaak samen met zijn vrouw Kim (37) runt.
    Gent