Vlnr.: schepen Isabelle Heyndrickx, kleinzoon Henri Van de Putte en Marc Vermeire (voorzitter Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen) onthulden samen het naambordje.
Volledig scherm
Vlnr.: schepen Isabelle Heyndrickx, kleinzoon Henri Van de Putte en Marc Vermeire (voorzitter Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen) onthulden samen het naambordje. © Cedric Matthys

Exact 85 jaar geleden werd in Gent het Wit-Gele Kruis opgericht: stichter dokter Van de Putte gehuldigd met naambordje

GentDe toevallige passant zal het misschien niet merken, maar in de Groot-Brittanniëlaan vlak bij de Bijloke hangt sinds donderdag een naambordje dat herinnert aan een groot Gents figuur. Dokter Henri Van de Putte stichtte 85 jaar geleden het Wit-Gele Kruis. Een organisatie die vandaag onmisbaar is voor heel wat Belgen.

  1. HUIZENJACHT. Waarschoot bij Lievegem: “Riante villa’s met veel grond gaan hier richting 1 miljoen euro”
    PREMIUM
    Lievegem

    HUIZEN­JACHT. Waarschoot bij Lievegem: “Riante villa’s met veel grond gaan hier richting 1 miljoen euro”

    Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week leidt Thomas Van Hecke van Prolan Projects ons rond in Waarschoot, een landelijk dorp tussen Eeklo en Gent. “Opvallend veel vijftigers en zestigers uit de provinciehoofdstad trekken naar Waarschoot, omdat het er goedkoper is dan in het zuiden van Gent.”