De mannen van BiezeBaaze
Volledig scherm
De mannen van BiezeBaaze © James Arthur

Enige Gentse nummer 1-hit ooit krijgt een vervolg: hoe het verder ging na dat aanzoek in de Vooruit…

In 2003 kweelde heel Vlaanderen dit nummer mee, ook al verstond het overgrote deel niet eens waarover het ging. “Scheetseloetsebollekezoetse, wilde mee maa treiwen oastembielft”. Maar hoe zou het gegaan zijn, na dat aanzoek in 2003? De lockdown en de verveling hebben Kurt Burgelman ertoe aangezet een vervolg te schrijven.

In 2003 was BiezeBaaze plots hot in Vlaanderen, terwijl het niet eens de bedoeling was. Kurt Burgelman en co zagen die Gentse liedjes als een leuk zijprojectje. Maar Loetsebolleke sloeg aan en werd grijsgedraaid. Ook vandaag duikt het nummer soms nog op de radio op. De andere BiezeBaaze-nummers werden wel Gentse hits, maar nationaal verdwenen ze van de radar.

Maar wat zou er gebeurd zijn, na dat aanzoek in de Vooruit in 2003? Met die insteek heeft Kurt nu een nieuw nummer gemaakt, een soort remix met een hiphoptekst. “Het is lockdown, en ik heb toch niks anders te doen”, zegt de zanger laconiek. Hij nam het nummer gewoon thuis op, maar ongetwijfeld belandt het ook op de nieuwe BiezeBaaze-cd, die normaal gezien nu in de studio zou worden opgenomen. Het resultaat mag er zijn. Oordeel zelf.

 1. Laura is op zoek naar motard die mama Karlien aanreed en vluchtte: “Ik begrijp dat je schrik hebt, maar wie stapt nu af en vertrekt dan weer?”
  PREMIUM

  Laura is op zoek naar motard die mama Karlien aanreed en vluchtte: “Ik begrijp dat je schrik hebt, maar wie stapt nu af en vertrekt dan weer?”

  Laura Praet (27) is op zoek naar de dader die vrijdagmiddag haar mama Karlien Clabots (56) met de motor aanreed aan de Nieuwe Vaart in Gent en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde. Haar mama werd met spoed geopereerd aan een open scheenbeenbreuk en werd ook vandaag opnieuw geopereerd om haar verbrijzelde been te redden. “Wie zoiets doet, is geen mens maar een beest”, zegt Laura woest.
 2. Verpakkingsloze winkel OHNE pakt Oost-Vlaanderen in: “Ons loon? 1.200 euro per maand, voor het geld doen we het niet”
  PREMIUM
  REGIO

  Verpak­kings­lo­ze winkel OHNE pakt Oost-Vlaanderen in: “Ons loon? 1.200 euro per maand, voor het geld doen we het niet”

  In volle coronatijd opende in Nevele vorig weekend de vijfde verpakkingsvrije voedingswinkel OHNE zijn deuren, vijf jaar na de eerste winkel in de Gentse Steendam. In tussentijd kwam er nog een vestiging bij in Gent en zijn ook Zwalm en Aalst een OHNE rijker. “Het idee dat stedelingen meer open zouden staan voor het verpakkingsvrije concept dan mensen uit een kleinere gemeente, klopt niet.”
 3. Leerkracht (34) veroordeeld voor verkrachting leerling: “Hij werd hier op handen gedragen”
  PREMIUM

  Leerkracht (34) veroor­deeld voor verkrach­ting leerling: “Hij werd hier op handen gedragen”

  In de Gentse rechtbank van eerste aanleg is een leraar van Don Bosco in Sint-Denijs-Westrem veroordeeld tot vier jaar celstraf, waarvan 30 maanden met uitstel. De 34-jarige man uit Wetteren stond er terecht voor aanranding van eerbaarheid en verkrachting van twee leerlingen. De middelbare school liet de leerkracht preventief schorsen. “S.D.B. heeft ons vertrouwen beschaamd”, zegt afgevaardigd bestuurder Bart Decancq. “Deze hele zaak is een regelrechte slag in ons gezicht.”
 1. Hafsa

  Hafsa

  Het is geen geheim dat het al eens rommelt in het Gentse stadhuis. De oppositie legt de meerderheid het vuur aan de schenen en binnen de coalitie komt het ook wel eens tot een echtelijke twist. Politiek voer je door te discussiëren en dus zal er in de interne keuken van de partijen ook wel eens met het servies gegooid worden. De afgelopen week was het van dattum bij Groen. Die partij zette bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen Hafsa El-Bazioui op haar lijst. Hafsa heeft Marokkaanse roots en draagt een hoofddoek. Zoiets staat chique op de lijst van een progressieve linkse partij, zal men bij Groen gedacht hebben. Dat Hafsa bijzonder intelligent is en zowat de enige in de partij met een sappig Gents accent, was ook mooi meegenomen. Hafsa haalde een hoop stemmen en zal vanaf 2022 schepen worden, tot zover klopte het Groene plannetje als een bus. Dat Hafsa ook een mening heeft, daar hadden ze bij Groen géén rekening mee gehouden. Via Facebook liet ze vorige week haar ongenoegen blijken over de aanpak van de burgemeester in de Brugse Poort. Als bewoonster van die wijk heeft ze recht van spreken, maar dat zagen ze bij Groen anders. Hafsa stuurde haar kat naar het Brugse Poort-debat op de gemeenteraad en daaruit maakte de oppositie op dat ze het zwijgen was opgelegd door boegbeeld Filip Watteeuw. Wat volgde, was een oorlogje op Twitter tussen Tom De Meester van PVDA en Filip Watteeuw. Watteeuw schold De Meester zelfs uit voor strandjutter. U ziet het, aan de Botermarkt gaat het om de inhoud. Een kennis van mij – eveneens van de Brugse Poort, met Marokkaanse roots en met een hoofddoek - denkt luidop dat de stad haar hele wijk wil laten verkommeren om er nieuwe, dure appartementen te bouwen. Of dat klopt weet ik niet, maar het zegt veel over het vertrouwen in de gemeentelijke politiek.