Windturbines van Eneco in Oostende.
Volledig scherm
Windturbines van Eneco in Oostende. © AFP

Energieleverancier Eneco verdubbelt bijdrage van klanten, ten voordele van kwetsbare leerlingen zonder thuiscomputer

Klanten van Eneco kunnen nu een bijdrage storten, die de energieleverancier zal verdubbelen, ten voordele van ‘Digital For Youth’. Die vzw verzamelt oude laptops, maakt ze gebruiksklaar en verdeelt ze onder kansarme jongeren.

De focus van Eneco, een leverancier van groene stroom, ligt op duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Het steunen van kansarme jongeren past in die logica. “Scholieren zitten tot na de paasvakantie, en mogelijks langer, noodgedwongen thuis door het coronavirus”, zegt Jean-Jacques Delmée, directeur van Eneco. “Afstandsonderwijs is nu de norm, maar het is duidelijk dat kansarme jongeren een achterstand zullen oplopen omdat ze thuis geen computer of laptop hebben.” Eneco vraagt hun klanten om een steentje bij te dragen, dat zij zullen verdubbelen. Daarbovenop zal de energieleverancier 100.000 euro storten aan ‘Digital For Youth’.

“De jongeren van vandaag zijn onze bedrijfsleiders, ambtenaren, verplegers en dokters van morgen. We moeten er dus zorg voor dragen. Als bedrijf, samen met onze klanten, willen we hierin absoluut onze verantwoordelijkheid nemen.”

  1. Virtuele Gentse Feesten op komst: “Van podium naar podium wandelen, live optredens zien, vrienden tegenkomen in de menigte”

    Virtuele Gentse Feesten op komst: “Van podium naar podium wandelen, live optredens zien, vrienden tegenkomen in de menigte”

    Geen Gentse Feesten dit jaar? Geen kans om door de Gentse binnenstad te kuieren, samen te dansen, naar optredens te kijken, de zon te zien opkomen op de Vlasmarkt? Dat zag Lucas Selfslagh (28) niet zitten. De voorbije jaren bouwde de 3D ingenieur een virtuele kopie uit van Gent, wat hij als een platform zag om de Gentse Feesten virtueel te laten doorgaan. Zo krijgen bezoekers toch de kans om tien dagen lang samen feest te vieren. “Ik wil dat bezoekers de echte Gentse Feesten-ervaring meekrijgen.”