De Energiecentrale op huisbezoek. Hannes controleert de elektriciteitskast.
Volledig scherm
De Energiecentrale op huisbezoek. Hannes controleert de elektriciteitskast. © Wannes Nimmegeers

Energiecentrale is een succes: na 5 jaar meer dan 5.000 adviezen en bijna 3,5 miljoen euro aan premies uitgereikt

De Gentse Energiecentrale bestaat vijf jaar, en blijkt een groot succes te zijn. Iedereen kan gratis beroep doen op de Energiecentrale voor technisch advies en hulp bij het aanvragen van premies. Dat resulteert in betere woningen en lagere rekeningen, en het is nog goed voor het milieu ook.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Artistieke techneut Dries Depoorter combineert kunst met techniek 2.0: “Mijn doel is mensen bewust maken met toegankelijke, concrete projecten”
    PREMIUM

    Artistieke techneut Dries Depoorter combineert kunst met techniek 2.0: “Mijn doel is mensen bewust maken met toeganke­lij­ke, concrete projecten”

    Gent is en blijft een trekpleister voor creatief talent. Bewijs daarvoor is het West-Vlaamse gezin Depoorter uit Ingooigem bij Kortrijk, van wie alle drie de creatieve telgen naar Gent kwamen, er hun thuis vonden en er bleven. Naast zijn zussen - fotografe Bieke (34) en ontwerpster Griet (36) van wolvis.be - timmert ook ‘creative technologist’ Dries Depoorter (29) vanuit onze stad aan de weg. “Voor mij is Gent de stad waar mijn wereld is opengegaan en waar ik als student verliefd (op) werd.”