Katleen Callebaut houdt al meer dan twintig jaar haar zaak open in de Clarissenstraat in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Katleen Callebaut houdt al meer dan twintig jaar haar zaak open in de Clarissenstraat in Gent. © Cedric Matthys

En plots komt er een boom voor jouw apotheek: “Hoe gaan mijn leveranciers nu moeten leveren?”

GentApotheek Callebaut is een naam als een klok in de buurt van het Zuidpark, maar zaakvoerder Katleen Callebaut (48) zit met de handen in het haar. De geplande aanleg van een plantenvak voor haar deur draaide uit op een conflict met de Stad Gent. “Mijn zoon studeert farmaceutische wetenschappen”, zegt Callebaut. “Graag zag ik hem de zaak overnemen, maar zal dat nog lukken?”

  1. ASSISEN: Wetsdokters en buren van Pierre Cornette getuigen: “Jeanine moet onnoemelijk veel pijn hebben geleden door die hondenbeten”
    PREMIUM
    Gent

    ASSISEN: Wetsdok­ters en buren van Pierre Cornette getuigen: “Jeanine moet onnoeme­lijk veel pijn hebben geleden door die hondenbe­ten”

    “Toen ik mevrouw onderzocht, werd meteen duidelijk dat bepaalde verwondingen het werk waren van een hond. Andere letsels werden veroorzaakt door een stomp object en een langwerpig voorwerp. Ze moet onnoemelijk veel pijn geleden hebben.” Op de tweede dag van het assisenproces tegen Pierre Cornet (63) schetste de wetsdokter hoe zwaar Jeanine Welvaert (71) toegetakeld werd. De zitting moest ook even geschorst worden toen omstreeks 18 uur een opgeroepen getuige bij het binnengaan van het justitiepaleis neerzeeg. De inderhaast opgetrommelde hulpdiensten konden hem niet meer redden.