Archiefbeeld: een hondje drinkt water bij het dierenasiel in Gent.
Volledig scherm
Archiefbeeld: een hondje drinkt water bij het dierenasiel in Gent. © BELGA

Elke week worden drie dierenlijkjes gevonden: “Niet iedereen kan afscheid nemen”

GENTAls je hondje of poes wegloopt en een tijdje later wordt gevonden, moet het naar het Dierenasiel worden gebracht. Daar is een procedure om gechipte én niet-gechipte dieren te herenigen met hun eigenaar, zodat die afscheid kan nemen. “In de praktijk hoor ik dat het chiplezen niet altijd gebeurt”, klinkt het bij Stephanie D’Hose (Open Vld). 

 1. De gezichten achter de besparingen aan de UGent: “De universiteit gaat prat op haar open debatcultuur, maar dit moesten we via de media horen”
  PREMIUM
  Gent

  De gezichten achter de besparin­gen aan de UGent: “De universi­teit gaat prat op haar open debatcul­tuur, maar dit moesten we via de media horen”

  Er waren al langer geruchten, en begin dit jaar werden die bevestigd: de Universiteit Gent gaat ingrijpend besparen. De kinderdagverblijven worden uitbesteed, restaurant Het Pand sluit de deuren en het inschrijvingsgeld voor doctoraatsstudenten verdubbelt. In februari komen er acties. We spraken met drie gezichten van de besparingen, over hoe ze vrezen voor hun job.
 2. Jonge vechtersbaas (20) breekt glas in gezicht van slachtoffer, om vervolgens te pronken op sociale media: “Amai, zijn hoofd lag volledig open”
  Gent

  Jonge vechters­baas (20) breekt glas in gezicht van slachtof­fer, om vervolgens te pronken op sociale media: “Amai, zijn hoofd lag volledig open”

  Eén jaar cel, dat hangt een jonge vechtersbaas boven het hoofd nadat hij tijdens het uitgaan een glas in het gezicht van een slachtoffer brak. Op de koop toe ging hij op sociale media pronken met zijn daad. De beklaagde kwam net zoals het slachtoffer afgezakt naar de rechtbank, waar de twee elkaar voor het eerst weer in de ogen keken. “Het litteken blijft mij achtervolgen. De mensen kijken raar op en spreken achter mijn rug", getuigde de jonge man.