Schepen Rudy Coddens en Sofie Vanhoutte, diensthoofd va de noodcentrale 112, hopen dat zoveel mogelijk 65-plussers de doos in huis halen.
Volledig scherm
Schepen Rudy Coddens en Sofie Vanhoutte, diensthoofd va de noodcentrale 112, hopen dat zoveel mogelijk 65-plussers de doos in huis halen. © RV

Elke Gentse 65-plusser krijgt ‘gele brooddoos’: “Hulpdiensten winnen kostbare tijd”

GentNa geslaagde proefprojecten in Gentbrugge en Ledeberg mag elke Gentenaar ouder dan 65 een gele doos afhalen. Dat kondigt schepen van Ouderenbeleid Rudy Coddens (Vooruit) aan. De doos bevat een ringboekje met belangrijke medische gegevens. 

  1. File aan de Martelaarslaan door nieuw detectiesysteem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”
    Gent

    File aan de Martelaar­slaan door nieuw detectie­sys­teem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”

    Wie op de Martelaarslaan rijdt, staat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de file. Oorzaak: het nieuwe detectiesysteem voor trams dat in september 2021 werd ingevoerd. Dat dat systeem invloed zou hebben op de doorstroming, was geweten, maar dat het voor zo’n fileleed zou zorgen, was niet voorspeld. Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn proberen het systeem beter afgesteld te krijgen.