Volledig scherm
PREMIUM
Kabir toont de botten in zin bouillon. Foto Wannes Nimmegeers © VDS

“Elke dag bouillon van beenderen drinken is heilzaam voor je lichaam”, zegt Kabir. Tot onze verbazing spreekt onze expert hem niet tegen

Deze gezondheidshype kan zo uit oma’s keuken komen, maar is overgewaaid uit Amerika: bone broth. Je dag beginnen met bouillon van beenderen zou je botten en huid jong houden, want het drankje is bron van collageen, gelatine en mineralen. Is dit geen food-snobisme?, wilden we weten nu ook in Gent een zaak zich toelegt op niets dan deze specifieke bouillon. Maar onze expert bevestigt de heilzame werking.

Onder meer Kim Kardashian’s grote zus Kourtney zweert bij deze nieuwe superfood.  Omdat hun dieet voorschrijft koffie te mijden, beginnen almaar meer New Yorkers hun dag met bouillon. Brodo in het Italiaans. Een Italiaanse chef in New York kreeg dit in de gaten en verkoopt nu bouillon in bekertjes, zoals meeneemkoffie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. GMF wil herbruikbare bekers op Zesdaagse: ‘Dit bekertapijt is een gemiste kans”

    GMF wil herbruikba­re bekers op Zesdaagse: ‘Dit bekerta­pijt is een gemiste kans”

    het Gentse Milieufront (GMF) hield op de slotdag van de Zesdaagse een protestactie voor de deuren van het Kuipke. De actievoerders willen dat de Zesdaagse volgend jaar écht werk maakt van ecologische bekers. “Hoewel de organisator recycleerbare bekers heeft gebruikt gaan ze zo goed als zeker de verbrandingsoven in”, zegt Pieter Nuytinck van het GMF. “Herbruikbare bekers zijn te gevaarlijk voor onze renners”, zegt de organisator.
  2. Bpostbusje toont een sterk staaltje stapelkunst

    Bpostbusje toont een sterk staaltje stapel­kunst

    Nu de Sint in het land is en de kerstdagen in zicht zijn, hebben de postleveranciers de handen vol om tijdig alle briefjes en pakjes op het juiste adres af te leveren. Deze bestelwagen die vanochtend gespot werd op de R4 in Gent ter hoogte van Lochristi zit alvast aardig volgestouwd. De Zalando- en Bol.com-pakjes liggen kriskras door elkaar. Een sterk staaltje stapelkunst of gewoon in de bestelwagen gegooid? Benieuwd of alle pakjes heelhuids op hun bestemming aankomen.