Volledig scherm
PREMIUM
Kabir toont de botten in zin bouillon. Foto Wannes Nimmegeers © VDS

“Elke dag bouillon van beenderen drinken is heilzaam voor je lichaam”, zegt Kabir. Tot onze verbazing spreekt onze expert hem niet tegen

Deze gezondheidshype kan zo uit oma’s keuken komen, maar is overgewaaid uit Amerika: bone broth. Je dag beginnen met bouillon van beenderen zou je botten en huid jong houden, want het drankje is bron van collageen, gelatine en mineralen. Is dit geen food-snobisme?, wilden we weten nu ook in Gent een zaak zich toelegt op niets dan deze specifieke bouillon. Maar onze expert bevestigt de heilzame werking.

Onder meer Kim Kardashian’s grote zus Kourtney zweert bij deze nieuwe superfood.  Omdat hun dieet voorschrijft koffie te mijden, beginnen almaar meer New Yorkers hun dag met bouillon. Brodo in het Italiaans. Een Italiaanse chef in New York kreeg dit in de gaten en verkoopt nu bouillon in bekertjes, zoals meeneemkoffie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gentse handelaars prijzen zichzelf aan op ‘Gentsekoop’, en lanceren een retail-award

    Gentse handelaars prijzen zichzelf aan op ‘Gentsekoop’, en lanceren een re­tail-a­ward

    “Er hangt een negatieve sfeer rond Gent waardoor mensen denken dat onze stad niet meer bereikbaar is, of dood is, terwijl dat helemaal niet zo is. Daarom stellen wij onze typische Gentse winkeltjes en zaken in de kijker op Gentsekoop. En in mei reiken we onze eerste award voor lokale handel uit.” Aan het woord: Evelien Bogaert van Curiosa & Co, Mieke Van Steenkiste van Funni en Barbara Symons van The Hide, drie madammen met een eigen zaak in Gent, en met pit.