Vlnr.: Dieter Lefebvre (47), Leen Canipel (42), Linda Van den Driessche (64) en Balder Deschildre (41) pleiten voor meer bewonersplaatsen op de Rooigemlaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr.: Dieter Lefebvre (47), Leen Canipel (42), Linda Van den Driessche (64) en Balder Deschildre (41) pleiten voor meer bewonersplaatsen op de Rooigemlaan. © Cedric Matthys

“Elke avond half uur rondrijden om parkeerplaats te vinden en nu verdwijnen er nog 15": bewoners Rooigemlaan protesteren tegen plannen aan kruispunt

GentOp de Rooigemlaan aan de Brugse Poort in Gent hebben enkele buren de handen in elkaar geslagen. Door aanpassingen aan het kruispunt met de Bevrijdingslaan verdwijnen er binnenkort 15 parkeerplaatsen. Het actiecomité hoopt de werken tegen te kunnen houden. Al lijkt die kans wel erg klein.

 1. Gewezen rechter Alain Bloch (67) overleden na strijd tegen kanker: “Voor hem was iedereen gelijk”
  PREMIUM
  Gent

  Gewezen rechter Alain Bloch (67) overleden na strijd tegen kanker: “Voor hem was iedereen gelijk”

  Oud-rechter Alain Bloch (67) overleed in het paasweekend na een korte strijd tegen kanker. Hij liet een grote indruk na op iedereen die zijn pad kruiste gedurende zijn rijkgevulde carrière. Begonnen als advocaat, werkte hij zich op tot rechter, tot hij in 2019 met pensioen ging. “Hij verlegde grenzen binnen justitie”, zegt oud-coördinator van het Gents justitiehuis Jackie Rombaut.
 2. Koenraad en Nele zijn ‘kotmadam’ voor 2.700 studenten: “De rode draad is nog altijd een goede spaghetti eten”
  PREMIUM
  GENT

  Koenraad en Nele zijn ‘kotmadam’ voor 2.700 studenten: “De rode draad is nog altijd een goede spaghetti eten”

  Wie een kot zoekt in Vlaanderen, kan niet rond de blokken, woontorens en gebouwen van Upgrade Estate. Marktleider, met een eigen esthetiek en filosofie én met daarachter een koppel waar de drive vanaf springt. Nele Van Damme en Koenraad Belsack zijn samen zowat de grootste ‘kotmadam’ van Vlaanderen. In Gent komen er koten bij, dat is grotendeels te danken aan hun bedrijf. “Maar echt, we willen vooral de leukste zijn.”
 1. Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'
  Play

  Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'

 2. Paul is nu Marlies en nog steeds samen met zijn Marian
  Play

  Paul is nu Marlies en nog steeds samen met zijn Marian