Bij het WK van 2018 werden de matchen onder meer uitgezonden op schermen op de pleinen van de Gentse Feesten
Volledig scherm
Bij het WK van 2018 werden de matchen onder meer uitgezonden op schermen op de pleinen van de Gentse Feesten © Wannes Nimmegeers

EK voetbal: cafés mogen schermen zetten, groot scherm op een plein nog niet uitgesloten

GentNog een maand en het EK voetbal start, traditioneel een feest. Corona gooide vorig jaar roet in het eten, en ook dit jaar zullen we niet zorgeloos mogen vieren. De stad Gent besliste woensdag wel dat cafés schermen op hun terrassen mogen plaatsen, als die maar niet te zien zijn vanop de weg. Zelfs een groot scherm op pakweg het Sint-Pietersplein is nog niet uitgesloten.

  1. Gent heeft knaldrang, maar het Knaldrangfonds laat op zich wachten: “Zolang we niet weten of we geld krijgen, kunnen we niks vastleggen”
    Gent

    Gent heeft knaldrang, maar het Knaldrang­fonds laat op zich wachten: “Zolang we niet weten of we geld krijgen, kunnen we niks vastleggen”

    Een knaldrangfonds van 1 miljoen euro, om de Gentse zomer zonder Gentse Feesten zo bruisend mogelijk te maken. Daarmee pakte het stadsbestuur half april uit. Maar nu, twee weken voor die zomer, blijkt dat die knaldrang er wel degelijk is, maar dat het fonds achterblijft. Heel wat organisatoren wachten op reactie op hun dossier, heel wat anderen krijgen veel minder geld dan gevraagd.