De tegels in het sportbad zijn allemaal vervangen, 1 juli kan het weer open
Volledig scherm
De tegels in het sportbad zijn allemaal vervangen, 1 juli kan het weer open © Photo News

Eindelijk: sportbad Rozebroeken opent op 1 juli, golfslagbad en buitenbad zijn wel al open

Sint-AmandsbergEen half jaar zal het geduurd hebben om de loszittende tegels in het olympisch bad van Lago Gent Rozebroeken te vervangen. Net voor de kerstvakantie werd het euvel ontdekt, op 1 juli kan het zwembad - eindelijk - weer open. Rozebroeken opende eerder wel al het golfslagbad en het verwarmde buitenbad. Het recreatiegedeelte blijft voorlopig nog dicht door corona.

 1. Al 70 % van de Gentenaars kreeg eerste prik: “Flexibeler inplannen van 2de prik, en testcapaciteit voor reizigers uitgebreid”
  Gent

  Al 70 % van de Gentenaars kreeg eerste prik: “Flexibeler inplannen van 2de prik, en testcapaci­teit voor reizigers uitgebreid”

  De stad Gent zet alles op alles om aan 80% gevaccineerde inwoners te geraken. Nu al heeft 70,1% van alle volwassen Gentenaars een eerste prik gehad, maar het vaccineren slabakt nu. “Dat komt omdat mensen zich niet inschrijven voor hun eerste prik als ze zien dat hun tweede prik dan in hun vakantie zou vallen. Daarom zullen we nu die tweede prikken flexibeler inplannen.”
 2. Man (47) krijgt 6 jaar cel nadat hij gezicht slachtoffer openhaalt met mes: “Millimeters verschil en het was fataal afgelopen”
  PREMIUM
  Gent

  Man (47) krijgt 6 jaar cel nadat hij gezicht slachtof­fer openhaalt met mes: “Millime­ters verschil en het was fataal afgelopen”

  Een 47-jarige is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar voor een brutale moordpoging afgelopen zomer. Hij belde in het holst van de nacht aan bij een kennis en takelde hem toe met een scherp voorwerp. Het slachtoffer bleef achter met een snijwonde van 20 centimeter, van oor tot mondhoek. “U had geen andere intentie dan het doden van uw slachtoffer”, aldus de rechtbank.