Volledig scherm
Het witte huis komt alleen te staan tussen appartementsblokken en sociale woningen in de Sassevaartstraat. © Gianni Barbieux

Eigenaar wil huis niet verkopen... dus bouwen firma's er omheen

Dok Noord onderging de voorbije jaren een ware metamorfose. Het shopping center, enorme nieuwbouw appartementsblokken en binnenkort ook nog eens 29 gloednieuwe sociale woningen. De eigenaars van één oude woning weigerden echter te verkopen en dus wordt er nu gewoonweg rond die ene woning heen gebouwd.

Twee gewone woonhuizen staan er nog in de Sassevaartstraat. Het ene is volledig afgetimmerd en gaat binnenkort onder de sloophamer. Het tweede huis is nog bewoond. Het wordt verhuurd door een Turks gezin.

De eigenaar bevestigt dat er in het verleden pogingen zijn gebeurd om het pand op te verkopen. "We wilden in ruil een appartement en geld. Men vroeg ons de prijs naar beneden te halen en dus vroegen we twee appartementen in ruil. Uiteindelijk is het pand nooit verkocht geraakt", klinkt het.

Binnenkort starten de werken aan 29 sociale woningen waar nu het Sassevaartpark is. "Die ene woning blijft gewoon staan", legt Mieke Dupont van huisvestingsmaatschappij ABC uit. "Die mensen hebben zich rijk gerekend, maar hebben vermoedelijk te hoge eisen gesteld. Wij zullen binnenkort beginnen bouwen rondom het huis in kwestie."

Misleid

Die geplande bouwwerken zorgen op hun beurt dan weer voor wrevel bij de huidige bewoners van de appartementsblokken. "Ik heb destijds een appartement gekocht met de belofte dat ons terras zou uitkijken op het Sassevaartpark. Nu blijkt dat we zullen uitkijken op een ander appartementsblok. We hebben met 30 mensen bezwaar aangetekend en trokken naar de raad voor vergunningsbetwistingen om de vergunning ongedaan te laten maken. De huisvestingsmaatschappij houdt daar echter geen rekening mee. We zijn misleid toen we onze appartementen kochten", zegt Elsie Geirnaert.

Huisvestingsmaatschappij ABC bevestigt dat de werken spoedig aangevat zullen worden. "Er is inderdaad nog een procedure lopende, maar die werkt niet opschortend. We kunnen dus beginnen. We hebben tot nu toe al twee keer het pleit gewonnen. We zijn zeker van ons stuk en alles is gecheckt bij juristen", klinkt het.

Problemen met brandweg

Die ene woning zorgt voor nog meer problemen. Ter hoogte van die woning zou normaal gezien een brandweg moeten komen.

Die moet er voor zorgen dat in geval van brand de brandweer tot aan de appartementen raakt. Uit pure noodzaak werd die brandweg door het Sassevaartpark gelegd. Door de nieuwe bouwplannen vervalt die brandweg echter en moet de brandweer voortaan door een zeer smalle gang naar de appartementen.

Volledig scherm
Elsie Geirnaert had gehoopt uit te kijken op het park. © Gianni Barbieux
Volledig scherm
Er zal volledig rondom het huis gebouwd worden. © Gianni Barbieux
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gestolen bestelwagen van Stijn gevonden: “Hopelijk ligt flesje met as van tweelingbroer er nog in”

    Gestolen bestelwa­gen van Stijn gevonden: “Hopelijk ligt flesje met as van tweeling­broer er nog in”

    De Opel Vivaro van Stijn Detemmerman, die vol zat met heel zijn hebben en houden, is vorige week gestolen in de Snepkaai achter de Blaarmeersen. Omdat zijn moeder dodelijk ziek is, verbleef hij tijdelijk in Gent en had hij al zijn werk- en sportmateriaal in zijn auto gelaten. “Die auto was mijn vrijheid en nu is alles weg. Zelfs een flesje met as van mijn overleden tweelingbroer ben ik kwijt.” Zaterdagmiddag kreeg Stijn het verlossende nieuws dat zijn bestelwagen teruggevonden is.