Aanleg van de eerste toekomstboom op het grasveld tussen de Stokerijstraat en de Désiré Fiévéstraat.
Volledig scherm
Aanleg van de eerste toekomstboom op het grasveld tussen de Stokerijstraat en de Désiré Fiévéstraat. © Stad Gent

Eerste ‘toekomstboom’ geplant in Gent: “Krijgen voldoende ruimte en garanties om minstens honderd jaar onbezorgd te groeien”

GentBomen kunnen eeuwen oud worden, maar in de stad zijn ze vaak een kort leven beschoren. Daarom gaan het Gents MilieuFront en Stad Gent van start met het planten van ‘toekomstbomen’: bomen die voldoende ruimte en garanties krijgen om minstens honderd jaar onbezorgd te groeien.

  1. Ook Gentse schoolkinderen volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racistische opmerkingen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”
    Gent

    Ook Gentse schoolkin­de­ren volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racisti­sche opmerkin­gen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”

    Al meer dan duizend mensen volgden een gratis omstanderstraining in Gent – van horecapersoneel tot de volledige gemeenteraad. Maandag werd ook de stap naar jongeren gezet. Een trainer streek neer in een middelbare school om tips te geven aan de jongeren over hoe ze het beste kunnen reageren op racisme, seksisme en ander ongepast gedrag.