Op de koopzondag liep er wel veel volk in de stad
Volledig scherm
Op de koopzondag liep er wel veel volk in de stad © VDS

Eerste soldenweekend start met dramatische cijfers: “Helft minder verkocht dan vorig jaar”

De Gentse handelaars zitten met de handen in het haar. Het eerste soldenweekend is geen succes geworden. Zaterdag was er weinig volk. Zondag was er wel volk, “maar dat wil niet zeggen dat er ook gekocht wordt”, klinkt het bij de mode-unie.

 1. Overpoortstraat geslaagd voor tweede zit: rustige avond met veel politie en gehoorzame studenten

  Overpoort­straat geslaagd voor tweede zit: rustige avond met veel politie en gehoorzame studenten

  De Overpoortstraat mag openblijven — al is het niet echt nog ‘De Overpoort’. Na een overvolle maandagavond was het 24 uur later opvallend rustig. De politie had dan ook één ingang ingericht aan de kant van het Kramersplein en hield de drukte in de straat nauwlettend in het oog, nadat de studenten overdag al een stevige waarschuwing gekregen hadden. Wie bleef staan, werd aangemaand om door te lopen. “Saaier, maar eigenlijk ook veel beter”, klonk het bij de ‘feestvierders’.
 2. UGent zet 20 medewerkers in voor eigen contactopsporingsdienst

  UGent zet 20 medewer­kers in voor eigen contactop­spo­rings­dienst

  De UGent start een eigen contactopsporingsdienst voor de meer dan veertigduizend studenten en negenduizend medewerkers. Twintig personeelsleden zullen in kaart brengen wie bij met corona besmette personen in de buurt is geweest. Zo wil rector Rik Van de Walle een verdere uitbraak afremmen. “Ik had een beetje gehoopt dat de overheid hiervoor zou instaan, maar het heeft de universiteiten gevraagd zelf het nodige te doen.”
 3. Geen Vlaams geld voor renovatie fietsonderdoorgang Ekkergembrug: “Enkel nieuwe constructies worden gesubsidieerd”

  Geen Vlaams geld voor renovatie fietsonder­door­gang Ekkergem­brug: “Enkel nieuwe construc­ties worden gesubsidi­eerd”

  De Stad Gent krijgt geen Vlaamse subsidies voor de renovatie van de fietsonderdoorgang onder Ekkergembrug. Het bouwwerk mag dan wel dringend aan vervanging toe zijn, het Vlaamse Gewest komt enkel tussen bij nieuwe constructies. “De stad besliste daarom om 900.000 euro, de volledige kost, uit eigen zak te betalen”, zei schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) dinsdagavond op de gemeenteraadscommissie. “De onderdoorgang is één van de eerste die ooit werd aangelegd op de R40 in Gent, maar is niet meer van deze tijd. Als fietser draag je het best een helm grappen we soms, want het plafond is er erg laag. Dat probleem gaan we nu verhelpen.” De werken starten in februari. Naast het lage plafond wordt ook de haarspeldbocht op de Leiekaai rechtgetrokken.