RV / RV
Volledig scherm
© RV / RV

Eerste Nederlandse vertaling ooit van een Chinese strip op Gents festival Made in China

De expo op LUCA School of Arts rond Chinese comics gaat morgen haar laatste dag in. De uitstalling maakt deel uit van het Made in China Festival dat nog tot het einde van de maand de Chinese cultuur viert op verschillende locaties in Gent. Ter gelegenheid van de expo wordt ook een eerste Nederlandse vertaling van een Chinese strip voorgesteld.

 1. ASSISEN LIVE. Ex-partners Jurgen D. huiveren als ze terugdenken aan hun relatie: "Ik ben ontsnapt, maar had ook een slachtoffer kunnen zijn”

  ASSISEN LIVE. Ex-part­ners Jurgen D. huiveren als ze terugden­ken aan hun relatie: "Ik ben ontsnapt, maar had ook een slachtof­fer kunnen zijn”

  Op de vijfde dag van het assisenproces tegen Jurgen D. komen er alweer heel wat getuigen aan het woord. Deze keer vooral mensen die dicht bij de beschuldigde staan of stonden. Vooral naar de getuigenissen van enkele ex-vriendinnen en familie van Jurgen D. wordt met grote interesse geluisterd. Een fraai beeld van Jurgen schetsen die vrouwen niet. In een brief vanuit de gevangenis naar een ex-partner schreef hij: “Ik ga mijn appartement proberen te houden. Dat staat toch nog op mijn bvba.”
  Gent
 2. NET OPEN. Na succes in Gent start Sugarlicious pop-up in Blankenberge: “Ons doel? Origineler zijn dan een traditionele snoepwinkel”
  PREMIUM

  NET OPEN. Na succes in Gent start Sugarli­cious pop-up in Blankenber­ge: “Ons doel? Origineler zijn dan een traditione­le snoepwin­kel”

  Goed nieuws voor de Blankenbergenaars en bezoekers van de badstad die dol zijn op blauwe Takis-chips uit Japan, Slap-lolly’s uit Mexico, de superzure Toxic Waste uit de UK of het brede assortiment snoep uit Amerika. Sugarlicious opende er zonet namelijk een tijdelijke shop op een boogscheut van de zeedijk. “We vonden inspiratie in de TikTok-filmpjes die onze 11-jarige dochter vaak kijkt”, zegt Agimi Beqiri (43) die de zaak samen met zijn vrouw Kim (37) runt.
  Gent
 3. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.