Alle steun is welkom in het UZ Gent.
Volledig scherm
Alle steun is welkom in het UZ Gent. © RV

Eerste Nederlandse Covid-19 patiënt opgenomen in Gentse UZ

In het UZ Gent is een eerste Nederlandse coronapatiënt opgenomen. De patiënt werd vrijdag overgebracht vanuit het Zorgsaam ziekenhuis in Terneuzen, dat niet meer over voldoende capaciteit beschikt. “Ook in deze crisis blijven we solidair met onze zorgpartners waarmee we al jarenlang samenwerken”, zegt Yannick De Clercq van het UZ Gent.

De Nederlander is de eerste buitenlandse patiënt die in Gent wordt opgenomen. “Dit zorgt mogelijk voor kritiek, maar we vinden dat we ook in crisistijden solidair moeten blijven met onze partners. Met Zorgsaam, een middelgrote kliniek in Terneuzen, werken we al 15 jaar samen en dat blijven we ook in deze coronacrisis doen”, zegt De Clercq. “In normale tijden zijn trouwens 5 procent van onze patiënten afkomstig uit de Nederlandse provincie Zeeland”, benadrukt De Clercq. “En we hebben 453 samenwerkingsovereenkomsten met andere faciliteiten. Wij laten niemand in de steek.”

Het UZ Gent laat ook weten dat ze nog steeds over voldoende capaciteit beschikken om alle patiënten op te vangen. Afgelopen week werden ook al drie Limburgers overgebracht naar Gent omdat in die provincie de maximumcapaciteit bijna bereikt is.

  1. Eerste studenten leggen examens af in Flanders Expo: “Zeker voldoende ruimte voor 107.500 proeven”

    Eerste studenten leggen examens af in Flanders Expo: “Zeker voldoende ruimte voor 107.500 proeven”

    In Flanders Expo vinden vandaag de eerste examens op grote schaal plaats. Studenten van de Hogeschool Gent bijten te spits af, later komen nog scholieren van de Universiteit Gent en het Agentschap Natuur en Bos hun kennis testen. Doordat de onderwijsinstellingen over onvoldoende ruimte beschikken om al hun studenten op een veilige manier fysieke examens te laten afleggen op hun eigen campus, schakelden ze de grote zalen van Flanders Expo in. Op 34 dagen zullen 107.500 examens afgelegd worden.