Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Tessa Kraan

Eerste hulp bij schaamte: volgende week cursus van start in Gent voor mensen die ‘kampen met verlegenheid’

GentIedereen is wel eens verlegen, maar sommige mensen hebben er echt systematisch last van. Daarom organiseert de Vereniging voor Verlegen Mensen – een zelfhulpgroep voor en door verlegen mensen – verschillende cursussen over heel Vlaanderen. Volgende week gaat een beginnerscursus van start in Gent.

 1. IN BEELD: afscheid van de Keizer van ‘t Kuipke. Fiets aan de haak, kroon op het hoofd
  Gent

  IN BEELD: afscheid van de Keizer van ‘t Kuipke. Fiets aan de haak, kroon op het hoofd

  Een prachtige avond was het, Merciljo. Donderdagavond nam een vol Kuipke afscheid van de Gentse renner, die jaar naar jaar voor ambiance zorgde tijdens de Zesdaagse. Iljo Keisse (39) is een fenomeen. Hij verzamelde schoon volk, zelfs wereldkampioen Remco Evenepoel was er. “Iljo is een vaderfiguur voor mij, ik heb alles van hem geleerd”, zei die. Maar de mooiste woorden waren van Iljo zelf, na een avond vol wielrennen en muziek. “Bedankt iedereen, ik ga dit nooit vergeten. Ik vind mijzelf maar een gewone jongen, wie mijn palmares leest is rap klaar. Ik vind het dan ook onvoorstelbaar dat jullie hier allemaal zijn voor mij.” Waarna in 't Kuipke een fuif losbarstte in echte café De Karper-stijl. Het afscheid van Iljo, in beelden van fotograaf Wannes Nimmegeers.
 2. Protest tegen lezing Filip Dewinter blijft broeien: manifestanten verzamelen bij rectoraat
  GENT

  Protest tegen lezing Filip Dewinter blijft broeien: manifestan­ten verzamelen bij rectoraat

  Op donderdagmiddag verzamelden zowat 150 manifestanten aan het rectoraat van de UGent. Onderzoekers en spelers uit het middenveld tekenen al enkele weken protest aan tegen de komst van Filip Dewinter (Vlaams Belang). Hij komt zijn boek ‘Omvolking’ voorstellen bij de studenten van conservatieve studentenvereniging KVHV. Rector Rik Van de Walle wil de lezing laten doorgaan, al is die intussen wel van locatie veranderd.