Het is zeer rustig in de Blaarmeersen
Volledig scherm
PREMIUM
Het is zeer rustig in de Blaarmeersen © Wannes Nimmegeers

Eerste dag (geen) camera’s op de Blaarmeersen: “Hangen die er? Wist ik niet”

GENTMaandag, de eerste volwaardige dag van de zomervakantie, vrij warm en dus ... bleek er verdacht weinig volk op de weide van de Blaarmeersen. Lag het aan de camera’s, die er die dag verwacht werden? Nou, nee. Ook al omdat die met een tikkeltje vertraging arriveerden. 

 1. Van een kerk tot een oud gerechtsgebouw: dit zijn de leukste plekken in Gent om te studeren voor je herexamens
  PREMIUM
  Gent

  Van een kerk tot een oud gerechtsge­bouw: dit zijn de leukste plekken in Gent om te studeren voor je herexamens

  De vakantie is officieel voorbij voor studenten met herexamens, maar niet getreurd: er zijn heel wat plekken in Gent waar studeren een stuk aangenamer is dan thuis. Tussen de oudjes in het rusthuis bijvoorbeeld, of in een frisse kerk waar je nog snel een schietgebedje kan doen voor je examen begint. Speciaal voor jou somden we de beste blokplekken op om je tweede zit goed door te komen.
 2. Mario wandelt de Dodentocht voor zijn dochtertje Elisa (8), die talloze epilepsie-aanvallen per dag heeft: “Zo veel mogelijk geld inzamelen voor haar school”
  GENT

  Mario wandelt de Dodentocht voor zijn dochtertje Elisa (8), die talloze epilepsie-aanvallen per dag heeft: “Zo veel mogelijk geld inzamelen voor haar school”

  Je moet er goed zot voor zijn of je hebt écht een missie voor ogen: Mario Vermeersch (50) trotseert op vrijdag de Dodentocht. Niet om iets aan zichzelf te bewijzen, maar om geld in te zamelen voor de school van dochtertje Elisa (8). Het meisje heeft tientallen epilepsie-aanvallen per dag, kon je al in onze krant lezen.