GENT - Ben Weyts (N-VA) stelt 'Sportbedrijf' voor aan de Blaarmeersen.
Volledig scherm
GENT - Ben Weyts (N-VA) stelt 'Sportbedrijf' voor aan de Blaarmeersen. © Sofie Van Waeyenberghe

Een rondje padel (of biathlon) onder de middag met de collega’s? Ben Weyts trapt nieuwe campagne ‘Sportbedrijf’ af

GENTDacht u op dinsdagmiddag minister van Sport Ben Weyts gespot te hebben terwijl hij aan de Blaarmeersen een mini-HIIT-training vervolledigde? Dat klopt: de aftrap van een nieuwe campagne voor ‘Sportbedrijf’ dat grote en kleine bedrijfjes moet aanzetten om hun werknemers te doen sporten. Het grootste voorbeeld was meteen Gents: de Universiteit Gent zet er namelijk al jaren op in. 

  1. Stad zoekt nieuwe ‘Blauwe Kiosk’, en stapt af van veel te hoge instelprijs: “Iedereen wil opnieuw een eet- en drankstand op de Bloemenmarkt”
    Gent

    Stad zoekt nieuwe ‘Blauwe Kiosk’, en stapt af van veel te hoge instel­prijs: “Iedereen wil opnieuw een eet- en drankstand op de Bloemen­markt”

    Dik een jaar nadat de iconische Blauwe Kiosk van de Kouter is weggehaald, gaat de stad op zoek naar een nieuwe ‘mobiele eetstand’. Dat er al die tijd niks meer stond, was een echt gat in de beleving van de Bloemenmarkt. De stad maakte in februari 2020 bekend dat de standplaatsprijs van de Blauwe Kiosk verdrievoudigd werd. Peter Maximus van de Blauwe Kiosk haakte af, de opvolger kwam nooit opdagen. De stad keert nu terug naar een instelprijs van 6.000 euro.