Volledig scherm
De Heilig Kruiskerk © RV / Defooz

Een kerk voor de prijs van een huis? In Gent is de ‘instapklare’ Heilig Kruiskerk voor 385.000 euro van jou

Voor 385.000 euro vind je nauwelijks een alleenstaande woning in Gent. Dus wie op zoek is en wel houdt van ‘speciaal’, is dit een koopje. De Heilig Kruiskerk in Sint-Amandsberg wordt verkocht.

In de wijk Westveld, tussen Gent en Lochristi, staat de modernistische kerk. Oud is ze niet, ze dateert van 1965. Eigenlijk is het een grote, open ruimte van 900 vierkante meter groot (25 op 36 meter) en 9 meter hoog. Daar kan je dus zowat alles mee doen. Naast die enorme ruimte is er ook een kelder van zowat 190 vierkante meter, een open eerste verdieping van 30 vierkante meter en verschillende afzonderlijke ruimtes en toiletten aan de zijkant. De kerktoren is niet van het traditionele type, en best karakteristiek. Er is een statige hoofdingang en een kleinere zij-ingang. De grondoppervlakte van het volledige perceel is 3.694 vierkante meter, waarvan 1.200 bebouwd, waarvan 1.180 bewoonbare oppervlakte. Er is centrale verwarming op gas, en de elektriciteit is gekeurd. Instapklaar, zeg maar.

Voor wie interesse heeft: de kerk kan bezocht worden aan het Heilig Kruisplein 1, na het maken van een afspraak, op vastgelegde momenten, tot 13 september 2019. Alle info op de website van vastgoedmakelaar Defooz. En haast u, voor Delhaize ermee gaat lopen…

Volledig scherm
De Heilig Kruiskerk, de hoofdingang aan de binnenzijde © RV / Defooz
Volledig scherm
De Heilig Kruiskerk, een gigantische ruimte © RV / Defooz
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onderkant ‘Fly-over’ krijgt een opknapbeurt

    Onderkant ‘Fly-over’ krijgt een opknap­beurt

    De stad zou de B401 liefst zo snel mogelijk afgebroken zien maar het agentschap wegen en verkeer (AWV) voert vanaf volgende week nog eens een renovatie uit. In 2014 kreeg de ‘Fly-over’ nog een nieuwe toplaag. Nu wordt de onderkant bekeken. Een aannemer voert in twee zones betonherstellingen uit aan de pijlers en de onderzijde van de brug. Aansluitend brengt hij een beschermende verflaag aan. Deze werken starten op 26 augustus en duren tot begin 2020.