Franky Devos kijkt vooruit: in het voorjaar een nieuwe naam voor de werking van het Kunstencentrum
Volledig scherm
Franky Devos kijkt vooruit: in het voorjaar een nieuwe naam voor de werking van het Kunstencentrum © Wannes Nimmegeers

Eén jaar nadat de politieke partij de naam ‘Vooruit’ stal: “Het gebouw blijft ‘De Vooruit’, ten laatste in april krijgt onze werking een nieuwe naam”

GentAl een jaar lang gaat de het Kunstencentrum dat in ‘de Vooruit’ huist naamloos door het leven. Sinds de socialistische partij de naam Vooruit inpikte, wil het Kunstencentrum een àndere naam, maar dat schoot in Gent in het verkeerde keelgat. “Nu is het duidelijk: het gebouw blijft ‘de Vooruit’, en wij kiezen zélf een nieuwe naam voor onze werking, ten laatste tegen april.”

  1. Ex-keeper en voetbalcommentator Wim De Coninck op de planken met komedie over wielrennen en jeugdambitie. "Van mij moet mijn zoon geen topvoetballer worden”
    PREMIUM
    GENT

    Ex-keeper en voetbalcom­men­ta­tor Wim De Coninck op de planken met komedie over wielrennen en jeugdambi­tie. "Van mij moet mijn zoon geen topvoetbal­ler worden”

    Zijn tijd in de goal ligt intussen achter hem, maar aan ambitie ontbreekt het Wim De Coninck (62) alvast niet. Hij staat binnenkort op de planken met zijn tweede theatervoorstelling, deze keer in duo met actrice Mie De Neve (49). Een sportstuk, ‘Vader, waarom koersen wij?’. Een familiekomedie. Over wielrennen, maar vooral ook over de verschillen tussen mannen en vrouwen, over verloren dromen.