Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

Eén jaar effectieve gevangenisstraf voor Gentenaar (30) die zijn sociale woning onderverhuurde aan prostituees

GentEen Gentse man is veroordeeld voor het illegaal verhuren van zijn sociale woning en exploitatie van prostitutie in diezelfde woning. Hij vroeg volgens het Openbaar Ministerie maar liefst 350 euro per week, hoewel hij zelf maar 340 euro per maand betaalde. Hij kreeg een effectieve celstraf van één jaar opgelegd.

 1. Veel kans dat bekende frituur op de Vrijdagmarkt verdwijnt. Huurders kunnen hoog standgeld niet meer betalen.
  PREMIUM
  Gent

  Veel kans dat bekende frituur op de Vrijdag­markt verdwijnt. Huurders kunnen hoog standgeld niet meer betalen.

  Elke Gentenaar kent Frituur Jozef. Daarom niet perse de naam, maar wel het uitzicht: het omgebouwde chaletje op wielen op de Vrijdagmarkt. De kans is groot dat dat pareltje binnenkort verdwijnt. De huurders kunnen hun torenhoge standgeld niet meer betalen, en de stad eist de ontruiming van de plaats. Idem overigens voor de frituur op het Fratersplein, van dezelfde uitbater. “Maar dat probleem dateert al van voor corona”, reageert de stad.
 2. Ambtenaar die 35.000 euro stal van stad Gent tekent verzet aan tegen straf: “Nooit gedacht dat ze de politie zouden bellen”
  PREMIUM
  Gent

  Ambtenaar die 35.000 euro stal van stad Gent tekent verzet aan tegen straf: “Nooit gedacht dat ze de politie zouden bellen”

  Een voormalige medewerkster van stad Gent werd eind december veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar en een boete van 4.000 euro nadat uitkwam dat ze 35.000 euro had gestolen van haar werkgever. De vrouw werkte op de financiële dienst en liet zichzelf over een periode van meerdere jaren telkens een dubbel loon uitbetalen. Ze tekent verzet aan tegen haar straf.
 1. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet

 2. Klompenmaker Jaap in Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap in Heinkens­zand luidt de noodklok