Na làng wachten: eindelijk ijs
Volledig scherm
Na làng wachten: eindelijk ijs © Wannes Nimmegeers

Een hoorntje met geduld: gigantisch lange rij om een ijsje te kopen

Voedingszaken mogen open, en ijs is eten. Dus, zo redeneerden heel wat mensen, mogen we een ijsje halen in de stad.

En dat kon inderdaad, mits veel geduld. Bij ijssalon Gerard bijvoorbeeld stond er een ellenlange rij netjes aan te schuiven op straat, allemaal met voldoende afstand tussen. De eerste echt mooie dag van deze lente lokte dus best wat volk naar buiten. En aangezien er toch niks anders te doen is, kon aanschuiven voor een ijsje dus wel.

Helemaal op het einde van deze rij ligt ijssalon Gerard
Volledig scherm
Helemaal op het einde van deze rij ligt ijssalon Gerard © Wannes Nimmegeers
 1. Razend populaire huiskamerquizzen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Razend populaire huiskamer­quiz­zen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Het Gentse artiestenbureau Working Class Heroes organiseerde reeds zes Huiskamerquizzen die telkens uitverkocht waren. Elke keer namen 500 personen daaraan deel. Wat de spelers aanspreekt is de speelse vragen, maar ook de gastheren. De eerste drie edities stelden Jan Delvaux en Jimmy Dewit de vragen, de drie quizzen erna was Lieven Scheire de quizmaster. Er staan nog speelavonden gepland, telkens met een ander thema en een andere gastheer of gastvrouw.
 2. Basisschool Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelkomen: “Nodig voor de kinderen én de leerkrachten, die zitten op het einde van hun bobijntje”
  PREMIUM

  Basis­school Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelko­men: “Nodig voor de kinderen én de leerkrach­ten, die zitten op het einde van hun bobijntje”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil vanaf 2 juni het kleuteronderwijs volledig heropenen, en lagereschoolkinderen voor de helft van de lestijd op school onderwijzen. De Vrije Basisschool Sint-Bavo bereidt zich alvast voor om alle leerjaren opnieuw te verwelkomen. “De moeilijkste punten zijn de leerlingen in hun eigen bubbel houden, en het toiletgebeuren veilig organiseren”, vertelt directeur Mallems.