Een wagen reed in het water aan de Huidevetterskaai. Vier inzittenden kwamen om het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wagen reed in het water aan de Huidevetterskaai. Vier inzittenden kwamen om het leven. © Didier Verbaere

“Een doffe klap, achterlichten die onder water verdwenen en daarna alleen nog een akelige stilte”: hoe kon het ongeval in Gent gebeuren?

In het centrum van Gent is zaterdagochtend in alle vroegte een auto in de Leie beland. De inzittenden, drie mannen en één vrouw, overleefden het niet. Ze hadden allemaal de Slovaakse nationaliteit, en geen van hen was eigenaar van de auto waarmee het ongeval gebeurde. Vraag is nu: waarom reden vier Slovaken in het holst van de nacht aan hoge snelheid door Gent, in een auto met Franse nummerplaten die niet van hen was?

  1. ArcelorMittal mikt op koolstofvrije staalproductie met inhuldiging Steelanol-project: “Primeur voor Europese staalindustrie”
    Gent

    ArcelorMit­tal mikt op koolstof­vrije staalpro­duc­tie met inhuldi­ging Steelanol-pro­ject: “Primeur voor Europese staalindu­strie”

    In de haven van Gent heeft staalreus ArcelorMittal het startschot gegeven voor de vergroening van zijn staalproductie met het Steelanol-project. Als één van de grootste vervuilende fabrieken van Europa wil de staalreus zijn koolstofuitstoot drastisch terugdringen. De voorstelling van het project werd onderbroken door een klimaatactivist.