Buurtbewoner Filip Demeyer (links) en wijkwerker Thierry Robesyn bij wat nog overblijft van de Rabottorens.
Volledig scherm
Buurtbewoner Filip Demeyer (links) en wijkwerker Thierry Robesyn bij wat nog overblijft van de Rabottorens. © Cedric Matthys

Duik mee in de geschiedenis van de Rabotwijk: “Niet alle verhalen over de wijk kloppen”

GentAltijd al willen weten hoe de Wondelgemstraat ooit ontstond? Of gewoonweg geïnteresseerd in de geschiedenis van de Rabotwijk? Breng dan zeker eens een bezoekje aan het STAM. De komende maanden loop er in het Gentse stadsmuseum een expo over de buurt. 

 1. Minard moet terrasbanken verwijderen ‘omdat ze niet door één persoon verplaatsbaar zijn’: “We kozen die banken net voor de veiligheid”
  Gent

  Minard moet terrasban­ken verwijde­ren ‘omdat ze niet door één persoon verplaats­baar zijn’: “We kozen die banken net voor de veiligheid”

  Trots waren ze, de mensen van de Minardschouwburg, omdat ze op 2 juni voor het eerst in de geschiedenis van dit Gents monument een terras buiten konden zetten. Maar de Gentse banken van Vonk moeten, nog geen 3 weken later, alweer weg. “Op de vergunning staat tafels en stoelen, niet banken", duidt Filip Watteeuw (Groen). “En die banken zijn niet door één persoon verplaatsbaar, wat een vereiste van de brandweer is.”
 2. Schrik zit er in aan de Blaarmeersen: “Wat hier zaterdag gebeurde, willen we nooit meer meemaken”
  PREMIUM
  Gent

  Schrik zit er in aan de Blaarmeer­sen: “Wat hier zaterdag gebeurde, willen we nooit meer meemaken”

  Hoe hou je de Blaarmeersen gezellig en veilig? Het is een vraagstuk waar niemand momenteel een antwoord op weet. De maximumcapaciteit van 4.500 mensen moet een overrompeling zoals vorige zaterdag voorkomen, sfeerbeheerders, beveiligingsmensen en politie moeten amokmakers op andere ideeën brengen. Vandaag lukte dat perfect. “Maar zaterdag voelden we ons wel degelijk onveilig, en werd zelfs de cafetaria gesloten.”
 3. “Ik wil me niet laten vaccineren, dus word ik maar drugdealer”: Franse vrouw (20) betrapt met twee kilogram cannabis in haar wagen
  Gent

  “Ik wil me niet laten vaccineren, dus word ik maar drugdealer”: Franse vrouw (20) betrapt met twee kilogram cannabis in haar wagen

  Een jonge Franse vrouw (22) is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, volledig met uitstel, en een boete van 8.000 euro, waarvan de helt met uitstel, nadat ze op heterdaad betrapt werd met twee kilogram cannabis in haar wagen. Aan de politie bekende ze meteen dat ze reeds een tiental keer vanuit Frankrijk naar Gent was afgezakt om drugs te verkopen, omdat ze naar eigen zeggen geen ander werk vond doordat ze niet gevaccineerd is.