In de loods aan de Drongensesteenweg was vroeger het Gents Bakkershuis gevestigd.
Volledig scherm
PREMIUM
In de loods aan de Drongensesteenweg was vroeger het Gents Bakkershuis gevestigd. © Wannes Nimmegeers

Druglab ontdekt in loods Brugse Poort, maar zaakvoerder schreeuwt onschuld uit: “Ik heb niks met deze affaire te maken”

De Gentse politie heeft donderdagavond in de Brugse Poort een druglab ontdekt na een klacht over aanhoudende geurhinder. Het onderzoek is opgestart, maar voorlopig is niemand opgepakt. De zaakvoerder, wiens bedrijfsnaam in het groot op de loods aan de Drongensesteenweg hangt, schreeuwt alvast zijn onschuld uit. “Hoewel ik zowat elke dag langskwam, had ik nooit iets in de gaten.”

 1. Meest opvallend in actualiteitsdebat Brugse Poort: de afwezigheid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  Meest opvallend in actuali­teits­de­bat Brugse Poort: de afwezig­heid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  De hele gemeenteraad van maandagavond werd gevuld met het debat over de Brugse Poort, en de aanpak van de problemen daar. Verrassingen waren er daarbij niet, of toch niet inhoudelijk. Wat wél opviel: de ‘strategische’ afwezigheid van toekomstig Groen-schepen Hafsa El-Basioui. Zij liet zich op Facebook al negatief uit over de repressieve maatregelen in de buurt waar ze zelf woont. Die maatregelen zijn ingevoerd door de meerderheid waar ze deel van uitmaakt.
 2. Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeerplaatsen voor sneuvelen
  PREMIUM

  Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeer­plaat­sen voor sneuvelen

  Als de horecazaken weer open mogen, zullen de cafés en restaurants een groter terras mogen uitzetten op plaatsen waar dat mogelijk is. De stad werkt daarvoor aan een terrassenplan. “Maar het moet mogelijk zijn, en er moet een evenwicht zijn tussen horeca en andere spelers”, klinkt het. “We zullen creatief zijn, en als er een parkeerplaats moet sneuvelen om een terras uit te breiden, moeten we ook dat durven bekijken.”