In de loods aan de Drongensesteenweg was vroeger het Gents Bakkershuis gevestigd.
Volledig scherm
PREMIUM
In de loods aan de Drongensesteenweg was vroeger het Gents Bakkershuis gevestigd. © Wannes Nimmegeers

Druglab ontdekt in loods Brugse Poort, maar zaakvoerder schreeuwt onschuld uit: “Ik heb niks met deze affaire te maken”

De Gentse politie heeft donderdagavond in de Brugse Poort een druglab ontdekt na een klacht over aanhoudende geurhinder. Het onderzoek is opgestart, maar voorlopig is niemand opgepakt. De zaakvoerder, wiens bedrijfsnaam in het groot op de loods aan de Drongensesteenweg hangt, schreeuwt alvast zijn onschuld uit. “Hoewel ik zowat elke dag langskwam, had ik nooit iets in de gaten.”

 1. Mysterie opgelost? Wim dacht dat internetfraudeur hem te pakken had, maar bleek overschrijving naar avondonderwijs
  PREMIUM

  Mysterie opgelost? Wim dacht dat internet­frau­deur hem te pakken had, maar bleek overschrij­ving naar avondonder­wijs

  Een opticien uit Gent krijgt al twee jaar lang telefoons van Gentenaars over een onregelmatige transactie naar ‘Obi Gent’, de naam van zijn vennootschap. De man was naar de politie gestapt, net zoals enkele slachtoffers, waar hij hoorde dat het om gevallen van internetfraude ging. Een recent slachtoffer ontdekte toevallig dat het niet om fraude, maar een overschrijving gaat naar onderwijsinstelling Het Perspectief voor taallessen.
 1. Eindelijk echt schot in zaak ‘nieuwe Meulestedebrug’: offertes gevraagd tegen oktober, werken starten ten laatste na de zomer van 2021 en duren vijf jaar
  PREMIUM

  Eindelijk echt schot in zaak ‘nieuwe Meulestede­brug’: offertes gevraagd tegen oktober, werken starten ten laatste na de zomer van 2021 en duren vijf jaar

  Er wordt al heel lang over gepalaverd, maar nu komt de nieuwe Meulestedebrug er écht. De Vlaams Waterweg nv heeft, samen met de partners Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), FARYS en de stad Gent, de procedure opgestart om een aannemer aan te stellen voor de bouw van de nieuwe Meulestedebrug en de omgeving er rond. De overheidsopdracht werd recent gepubliceerd en de offertes moeten begin oktober worden ingediend. De werken op het terrein gaan van start na de zomer van 2021.