Drongens bedrijf organiseert zomerkamp voor kinderen van werknemers: “Heel wat ouders zitten met de handen in het haar”
GentEr zijn al heel wat zomerkampen in het water gevallen door watersnood of een uitbraak van het virus. Opvang vinden voor je kind is niet evident, dus organiseert de bouwgroep Camino een kamp voor de kinderen van haar werknemers. En daar gaan de ouders gretig op in.
Heel wat vrolijke gezichtjes in de grote vergaderzaal van Durabrik – het grootste bedrijf binnen de bouwgroep Camino – in Drongen deze ochtend. Meer dan dertig kinderen tussen de 2,5 en 12 jaar waren daar aan het knutselen onder begeleiding van vier monitoren terwijl hun ouders boven aan het werk waren. Over de middag eten de kinderen samen met hun ouders en later mogen de kleintjes zich weer uitleven op de springkastelen op de parking.
“Een groot aantal zomerkampen zijn de voorbije maand vroegtijdig stopgezet of zelfs volledig afgelast”, zegt Bie De Backer van Camino. “Door een uitbraak van het coronavirus of door watersnood. Het is niet zeker of de kampen in augustus veilig zijn. Heel wat ouders zitten dan ook met de handen in het haar: ze moeten opnieuw aan het werk, maar hebben geen opvang voor hun kinderen. Daarom organiseren we zelf een zomerkamp. Alle kinderen van werknemers zijn welkom, maar het zijn vooral kinderen wiens ouders hier werken of in de buurt wonen die langskomen.”
Duwtje in de rug
Het is niet de eerste keer dat Camino een zomerkamp organiseert voor de kinderen van haar werknemers. Zeven jaar geleden werd het eerste kamp op poten gezet, dat duurde toen een week. Vorig jaar werd dat verlengd naar twee weken. “De meesten werkten toen nog volledig van thuis uit, niet gemakkelijk met de kinderen thuis”, zegt Bie. “Zeker omdat er maar een beperkt aantal kampjes waren vorige zomer. Toen kwamen er al opvallend veel kinderen, dit jaar zijn het er nog meer: tussen de 30 en 40. Door het virus en het noodweer, is het onzeker of kampen doorgaan of niet. Dit kamp is een zekerheid. Het is ook een duwtje in de rug voor ouders om weer naar het werk te komen en hun veilige cocon thuis te verlaten.”
Voor veel ouders is het vooral een handigheid. “Vorig jaar deden mijn zonen Lucas en Vic elk een ander kamp”, zegt medewerker Veerle Vonckers. “Ik moest me dan haasten om daar op tijd te geraken. Nu kan ik ze gewoon meenemen naar het werk, heel gemakkelijk.” En herkenbaar voor papa Jago. “Het zorgt voor rust”, zegt hij. “Ik heb Victor en Achilles dicht bij mij en ’s middags kunnen we samen eten, heel fijn.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Gent
Eerste ‘commissie op verplaatsing’ gaat door in de UFO, en handelt over studentenhuisvesting
De druk van de studenten in het algemeen, en de studentenhuisvesting in het bijzonder. Dat wordt het thema van de allereerste ‘commissie op verplaatsing’. Die zal doorgaan in oktober, in de UFO, en het is de bedoeling dat er interactie met het publiek komt. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
PREMIUMGent
Buschauffeurs eisen overleg met De Lijn na twee incidenten met jongeren in enkele dagen tijd: “We willen nultolerantie, nu meteen”
De buschauffeurs zijn de agressie op de risicolijnen naar de Blaarmeersen en het provinciaal domein Puyenbroeck beu. Vakbond ACV eist dat het agressiecomité van De Lijn maandag wordt samengeroepen om het probleem aan te pakken. Afgelopen week moest de politie tweemaal tussenbeide komen omdat chauffeurs zich bedreigd of geïntimideerd voelden door groepen jongeren. Met de Gentse Feesten in aantocht vrezen de chauffeurs nog meer incidenten. “We willen weten wie die jongeren zijn en wanneer en waar ze opduiken.” -
Gent
Wim Claeys organiseert talentenjacht ‘Gentse Crochet’ tijdens Gentse Feesten: “Helft van onze prijzen zijn veggie”
Gezocht: creatieve Gentenaars (en anderen mogen ook). Elke dag van de Gentse Feesten organiseert de Gentse liedjeszanger en cabaretier Wim Claeys een zoektocht naar Gents talent, op het podium van Trefpunt op het Walter De Buckplein. “Het moet vooral een plezante, grappige show worden.”
-
Gent
Eddy (52) wordt wakker en ziet inbreker in zijn veranda staan: “Mijn hart bonsde in mijn keel”
“Toen ik hem daar bezig zag, overviel me een ‘creepy’ gevoel.” Nadat Eddy uit Sint-Amandsberg donderdagochtend rond 5 uur de slaap uit had gewreven, zag hij in zijn veranda plots een onbekende man rondneuzen. “Ik stond als aan de grond genageld.” -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
GENT
Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”
“Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”