Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Met de acties wil de politie het stadion drugsvrij houden. © Wannes Nimmegeers

Drie voetbalsupporters betrapt met drugs

Voor en tijdens de voetbalmatch KAA Gent – Waasland-Beveren zaterdag in de Ghelamco Arena heeft de politie in totaal 375 bezoekers met een drughond gecontroleerd. Drie van hen hadden drugs bij.

De controle gebeurde in het kader van het project Keep the Stadium Clean. De politie werkte samen met de Voetbalcel, de veiligheidsverantwoordelijke van KAA Gent en het parket Oost-Vlaanderen om drugs op te sporen in het stadion. In totaal werden 375 personen met een drugshond gecontroleerd. 16 van hen werden door de hond aangeduid en drie van de supporters hadden effectief drugs bij.

De betrapte supporters betaalden een minnelijke schikking van 100 euro tot 350 euro en moesten het stadion meteen verlaten. De veiligheidsverantwoordelijke van de club gaf hen een officiële waarschuwing waardoor ze bij de Voetbalbond en de andere clubs bekend zijn. Als ze binnen de drie jaar een volgende misstap begaan, krijgen ze een effectieve uitsluiting of een stadionverbod.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stadsgids duidt waterput aan Achtersikkel aan als mogelijke vindplaats van De Rechtvaardige Rechters, maar ook daar werd niets aangetroffen

    Stadsgids duidt waterput aan Achtersik­kel aan als mogelijke vindplaats van De Rechtvaar­di­ge Rechters, maar ook daar werd niets aangetrof­fen

    Nadat vorig jaar al de Kalandeberg werd opengelegd op zoek naar het verdwenen paneel van het Lam Gods, werd donderdag ook gezocht in een waterput aan de Achtersikkel, vlakbij de kathedraal. Stadsgids Dirk Van Nieuwenhuyze kwam met een theorie op de proppen, die net als de Kalandeberg-theorie gebaseerd is op de nooit verstuurde veertiende brief van Arsène Goedertier. De federale politie zocht, maar vond niks.