Groot en klein was aanwezig voor de belgerinkel actie aan het stadhuis.
Volledig scherm
Groot en klein was aanwezig voor de belgerinkel actie aan het stadhuis. © Jill Dhondt

Drie minuten belgerinkel aan stadhuis voor meer fietsveiligheid: “Niet alleen de infrastructuur, maar ook verkeersagressie moet aangepakt worden”

Aan het stadhuis klonk deze zondagmiddag het geluid van tientallen rinkelende fietsbellen. De Fietsersbond had deze actie op poten gezet om fietsongevallen te herdenken en meer aandacht te vragen voor fietsveiligheid. “We geloven dat er een beter evenwicht kan bestaan tussen auto’s, fietsers en voetgangers in Gent, zonder dat daar levens voor moeten gelaten worden.”

 1. Nieuw in Gent: ovenschotels op grootmoeders wijze bij ‘In den oven’
  Gent

  Nieuw in Gent: ovenscho­tels op grootmoe­ders wijze bij ‘In den oven’

  Dat hadden we nog niet in Gent: een zaak die enkel ovenschotels verkoopt. Pieter Bosmans (28) begon ermee uit nostalgie naar de tijd dat hij bij zijn eigen grootouders aan tafel schoof. “Grootmoeders eten is voedzaam en lekker, maar ook heel gezellig. Als ik terugdenk aan toen ik zelf bij mijn grootmoeder ging eten, dan was dat vooral een warm gebeuren. Dat gevoel wil ik meegeven met mijn ovenschotels.”
 2. Opnieuw gigantische heilbot van 155 kilogram binnengebracht in Gentse viswinkel: “Normaal worden die rechtstreeks naar Japan verscheept”
  Gentbrugge

  Opnieuw giganti­sche heilbot van 155 kilogram binnenge­bracht in Gentse viswinkel: “Normaal worden die recht­streeks naar Japan verscheept”

  De viswinkel ‘Zuiver op de Graat’ kreeg een bijzondere bestelling binnen woensdagochtend: een heilbot van meer dan 150 kilogram. Meestal worden zo’n vissen rechtstreeks naar Japan versleept maar door de coronacrisis geraken ze daar minder vlot. Een buitenkans dus voor lokale vishandelaars om zo’n kanjer op de kop te tikken.