Het ongeval gebeurde op de Brugsevaart, drie personen raakten gewond
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde op de Brugsevaart, drie personen raakten gewond © DVEG

Drie gewonden bij botsing op Brugsevaart, hinder blijft beperkt

GentOp het kruispunt van de Brugsevaart met de Groenestaakstraat in Mariakerke zijn maandagavond drie gewonden gevallen bij een aanrijding. De rechterrijstrook richting Gent is tijdelijk afgesloten, de politie regelt het verkeer.

 1. Hef het glas in een verborgen parel of klink in de schaduw van het Gravensteen: dit zijn de vijf leukste wijnbars van Gent
  PREMIUM

  Hef het glas in een verborgen parel of klink in de schaduw van het Graven­steen: dit zijn de vijf leukste wijnbars van Gent

  Gent, stad van cuberdons en Tierenteynmosterd, maar ook de plek waar wijnliefhebbers aan hun trekken komen. Verspreid over de binnenstad vind je verschillende bars waar je een lekker glaasje kan drinken, zonder je broek te scheuren. Stuk voor stuk plekken voor de kenners, maar evengoed voor de amateur-liefhebber. Wij deden uitgebreid onderzoek — alles voor onze lezer — en lijsten enkele favorieten op.
  Gent
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?