Les in Vlaamse Gebarentaal voor Oekraïense dove en slechthorende vluchtelingen bij CVO Groeipunt in Sint-Amandsberg.
Volledig scherm
Les in Vlaamse Gebarentaal voor Oekraïense dove en slechthorende vluchtelingen bij CVO Groeipunt in Sint-Amandsberg. © rv

Dove vluchtelingen uit Oekraïne krijgen Vlaamse gebarentaal aan CVO Groeipunt

GENTOekraïense vluchtelingen die doof zijn, krijgen in Gent de kans om een opleiding Vlaamse Gebarentaal te volgen. Die is helemaal anders dan de Vlaamse Gebarentaal, wat integreren erg moeilijk maakt voor een groep die al een extra hindernis moet overwinnen. 42 deelnemers schreven zich in, de les is daarmee volzet.

 1. Charlene opent eerste veganistische bakkerij in Gent, en de koeken zien er heel apart uit: “We hebben ze heruitgevonden”
  PREMIUM
  Gent

  Charlene opent eerste veganisti­sche bakkerij in Gent, en de koeken zien er heel apart uit: “We hebben ze heruitge­von­den”

  Hier en daar kon je al koffiekoeken zonder eieren en boter krijgen in Gent, maar een bakkerij waar het volledige aanbod plantaardig is, dat was er nog niet. Al is dat niet het enige wat de nieuwe bakkerij/koffiebar van Charlene De Buysere (33) zo bijzonder maakt. Samen met patissier Norman Willain (28) ontwikkelde ze koeken die er anders uitzien dan normaal.
 2. Katrien (59) kan op reis vertrekken dankzij HLN: “Ik had geen enkele hoop meer om mijn gestolen caravan terug te zien”
  PREMIUM
  Gent

  Katrien (59) kan op reis vertrekken dankzij HLN: “Ik had geen enkele hoop meer om mijn gestolen caravan terug te zien”

  Bij de start van de zomervakantie kon Katrien Baeten (59) uit Gent geen beter nieuws krijgen. Haar bolvormige caravan die in mei gestolen werd op de P&R in Gentbrugge is terecht. Ze was er toen het hart van in en deed een emotionele oproep op HLN, waarna een alerte lezer de caravan zag staan op een oprit in Zomergem. Nu is haar ‘bed op wielen’ vertrekkensklaar, met dank aan de dief.