Truus overleefde de klap van de Roemeense vrachtwagenchauffeur niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Truus overleefde de klap van de Roemeense vrachtwagenchauffeur niet. © RV

Doodrijder van Truus Rijnberg (72) hangt dertig maanden cel boven het hoofd: “Hij zat als koning in zijn cabine, niets kon hem overkomen”

Sint-Kruis-Winkel/Merelbeke“Het overlijden van mama heeft er bij ons allemaal zwaar ingehakt. Wij leven niet, maar overleven.” Truus Rijnberg (72), mama van drie kinderen en grootmoeder van zes kleinkinderen, werd op 3 oktober 2019 aangereden door een vrachtwagenchauffeur op de John F. Kennedylaan. Donderdag moest de 46-jarige onoplettende Roemeen zich verantwoorden in de rechtbank. “Hij tokkelde op zijn gsm alsof hij in zijn salon zat”, oordeelde het parket hard.

  1. ASSISEN. Martine H. (55) sloeg zwakbegaafde zus met hamer op het hoofd en dwong haar om haar braaksel op te eten: “Ze maakte me nerveus”
    PREMIUM
    Gent/Ronse

    ASSISEN. Martine H. (55) sloeg zwakbegaaf­de zus met hamer op het hoofd en dwong haar om haar braaksel op te eten: “Ze maakte me nerveus”

    Voor het Gentse hof van assisen is vrijdag het proces van Martine H. (55) uit Ronse van start gegaan. Zij wordt beschuldigd van foltering met verzwarende omstandigheden van haar zwakbegaafde, oudere zus tussen 2014 en 2017. De zus is nog in leven maar door de ernst van de feiten moet Martine H. zich toch voor het hof van assisen verantwoorden.