De fanclub van Marc Van Ranst.
Volledig scherm
De fanclub van Marc Van Ranst. © Jan Palfijn

Dokters AZ Jan Palfijn kleden zich als Marc Van Ranst: “Het zijn zware dagen, er mag al eens gelachen worden”

Het zevenkoppige coronakernteam van het Jan Palfijnziekenhuis bespreekt elke dag hoe de situatie evolueert op de corona-afdeling van het ziekenhuis. Laatst trokken ze allemaal een kleurrijke trui aan, zoals Marc Van Ranst draagt tijdens zijn verschijningen op televisie.

Elke dag zitten de bestuurder-directeur, de verpleegkundig en paramedisch directeur, de hoofdarts, de pneumoloog, het diensthoofd infectiebestrijding, de ziekenhuishygiënist en de communicatiemanager samen om alles te bespreken wat met het coronavirus te maken heeft. Dat gaat van het verloop van het aantal patiënten, tot de voorraad beschermingsmiddelen in huis. Laatst besloten ze om allemaal een kleurrijke trui aan te trekken, als ode aan de gekende viroloog.

“Het zijn zware dagen voor iedereen, maar er mag af en toe wel eens gelachen worden”, zegt Sofie Moreels, communicatiemanager van het ziekenhuis. “Die man is het gezicht geworden van de crisis, je ziet hem dagelijks. Onze actie is een knipoog in lastige tijden.” Het ziekenhuis plaatste de foto online, met de tekst ‘het coronakernteam is zo stilletjes aan uitgegroeid tot de Marc Van Ranst-fanclub’.

 1. ROA aan het werk in eigen stad: kunstig skelet siert gevel van het nieuwe GUM in de Plantentuin

  ROA aan het werk in eigen stad: kunstig skelet siert gevel van het nieuwe GUM in de Planten­tuin

  Het Gent Universiteitsmuseum, dat op 20 maart de deuren zou openen, is nog steeds gesloten. Maar als het in het najaar eindelijk open kan, is er wel een extra trekpleister. Street artist ROA heeft er de gevel onder handen genomen. ROA is een Gentenaar, maar het was lang geleden dat hij in eigen stad aan het werk was. De Plantentuin heropent op 6 juli, vanaf dan is het ROA-werk dus te bewonderen.
 2. Laura is op zoek naar motard die mama Karlien aanreed en vluchtte: “Wie stapt nu af en vertrekt dan weer?”
  PREMIUM

  Laura is op zoek naar motard die mama Karlien aanreed en vluchtte: “Wie stapt nu af en vertrekt dan weer?”

  Laura Praet (27) is op zoek naar de dader die vrijdagmiddag haar mama Karlien Clabots (56) met de motor aanreed aan de Nieuwe Vaart in Gent en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde. Haar mama werd met spoed geopereerd aan een open scheenbeenbreuk en werd ook vandaag opnieuw geopereerd om haar verbrijzelde been te redden. “Wie zoiets doet, is geen mens maar een beest”, zegt Laura woest.
 1. Verpakkingsloze winkel OHNE pakt Oost-Vlaanderen in: “Ons loon? 1.200 euro per maand, voor het geld doen we het niet”
  PREMIUM
  REGIO

  Verpak­kings­lo­ze winkel OHNE pakt Oost-Vlaanderen in: “Ons loon? 1.200 euro per maand, voor het geld doen we het niet”

  In volle coronatijd opende in Nevele vorig weekend de vijfde verpakkingsvrije voedingswinkel OHNE zijn deuren, vijf jaar na de eerste winkel in de Gentse Steendam. In tussentijd kwam er nog een vestiging bij in Gent en zijn ook Zwalm en Aalst een OHNE rijker. “Het idee dat stedelingen meer open zouden staan voor het verpakkingsvrije concept dan mensen uit een kleinere gemeente, klopt niet.”
 2. Leerkracht (34) veroordeeld voor verkrachting leerling: “Hij werd hier op handen gedragen”
  PREMIUM

  Leerkracht (34) veroor­deeld voor verkrach­ting leerling: “Hij werd hier op handen gedragen”

  In de Gentse rechtbank van eerste aanleg is een leraar van Don Bosco in Sint-Denijs-Westrem veroordeeld tot vier jaar celstraf, waarvan 30 maanden met uitstel. De 34-jarige man uit Wetteren stond er terecht voor aanranding van eerbaarheid en verkrachting van twee leerlingen. De middelbare school liet de leerkracht preventief schorsen. “S.D.B. heeft ons vertrouwen beschaamd”, zegt afgevaardigd bestuurder Bart Decancq. “Deze hele zaak is een regelrechte slag in ons gezicht.”