Volledig scherm
Het kruispunt van het dodelijk ongeval verdwijnt (boven). Sint-Kruis-Winkel zal bereikbaar zijn via een nieuwe rotonde ter hoogte van de Moervaart © R4WO

Dodelijk kruispunt Sint-Kruis-Winkel verdwijnt

Het kruispunt op de John F. Kennedylaan waar gisteren een dodelijk ongeval gebeurde zal binnen enkele jaren verdwijnen. Er zijn nogal wat gevaarlijke oversteekplaatsen op de R4 en Vlaanderen is al een hele tijd bezig met die weg te werken. Het plan is om tussen 2022 en 2027 al die gevaarlijke plekken aan te passen. 

Het kruispunt ter hoogte van Sint-Kruis-Winkel zal zelfs volledig verdwijnen. Zowel Knippegroen als Sint-Kruis-Winkeldorp worden dan doodlopende straten ter hoogte van de R4. Er zal een fietstunnel onder de R4 aangelegd worden waardoor zwakke weggebruikers veilig de R4 kunnen dwarsen.

Wie Sint-Kruis-Winkel in wil met de auto zal er al aan het nieuwe kruispunt aan de Moervaart af moeten. Daar plant men een grote zwevende rotonde vergelijkbaar met het ‘Ovaal van Wippelgem’ aan de andere kant van de haven. Er komt een aansluiting voor wagens via de Schuitstraat.

Een precieze datum voor die werken is er nog niet.

Volledig scherm
Het kruispunt waar het ongeval gebeurde © Cedric Matthys
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement