Spinning in de Charlatan.
Volledig scherm
Spinning in de Charlatan. © Wannes Nimmegeers

DJ, zwetende lijven, flitsende lampen en fietsen maar: zo wordt Charlatan een sportkot

Gent“Als we onze zaal dan toch niet mogen gebruiken om te feesten, kunnen we ze even goed voor iets anders openstellen.” Zo komt het dat 40 spinningfietsen van de nieuwe club Jenny nu in de Charlatan staan. Fietsen op feestmuziek en met de Charla-lichten. Speciaal is het wel.

  1. Kurt Burgelman viert 50ste verjaardag met gratis concert. “Prijs mij gelukkig dat ik van mijn muziek kan leven.” Terugblik op hoe het allemaal begon.
    PREMIUM
    Gent

    Kurt Burgelman viert 50ste verjaardag met gratis concert. “Prijs mij gelukkig dat ik van mijn muziek kan leven.” Terugblik op hoe het allemaal begon.

    Kurt Burgelman is en blijft nog steeds de enige met een ‘Gents-talige’ nummer 1-hit op zijn naam. Loetsebollekezoetse is Gents erfgoed geworden, BiezeBaaze blijft onlosmakelijk aan Kurt verbonden. Sinds die monsterhit in 2003 - die zelfs de toenmalige Idool-favorieten van nummer 1 weghield - heeft de zanger honderden nummers geschreven, voor zichzelf, maar ook voor anderen. Van nummers voor Mega Mindy tot zelfs Eurosong, Burgelman deed het allemaal. Zondag nodigt hij zijn fans uit voor een concert in Baracita, deels in ’t Gents, en deels met zijn jaren ’80-muziek.