Naast verschillende appartementen worden in het Biezenstuk ook negen woningen gebouwd. Deze geven uit op het park.
Volledig scherm
Naast verschillende appartementen worden in het Biezenstuk ook negen woningen gebouwd. Deze geven uit op het park. © WoninGent

Dit sociaal woonproject verrijst binnenkort langs Rooigemlaan: “Kinderen zullen hier in gezonde, ruime woningen kunnen opgroeien”

GentLangs de Rooigemlaan is de eerste steen gelegd van een nieuw sociaal woonproject. In totaal moeten er 22 sociale woningen verrijzen. Ook komt er nieuw buurtpark. De bouw moet in het voorjaar van 2023 afgerond zijn. 

 1. Besparingen bij UGent zet tot 300 jobs op de tocht: “Er zijn alternatieven, schaf die eersteklassevluchten naar Korea bijvoorbeeld af”

  Besparin­gen bij UGent zet tot 300 jobs op de tocht: “Er zijn alternatie­ven, schaf die eersteklas­se­vluch­ten naar Korea bijvoor­beeld af”

  De UGent moet 22 miljoen euro besparen. In een gelekte nota bleek al eerder dat enkele afdelingen worden geschrapt en er wordt ook onder andere in het reclamebudget gesneden. Maar er staan zo’n 300 banen op de helling, vakbonden ACOD en ACV zijn ziedend. “Er zijn alternatieven, maar zelfs als we een akkoord sluiten, blijkt Van de Walle een onbetrouwbare partner.”
  Gent
 2. Vrijspraak of 30 maanden cel? Student (22) voor de rechter wegens verkrachting: “Heb haar achteraf nog gevraagd of alles oké is”
  PREMIUM

  Vrijspraak of 30 maanden cel? Student (22) voor de rechter wegens verkrach­ting: “Heb haar achteraf nog gevraagd of alles oké is”

  “Ik sta met de herinnering aan die dag op, en ik ga ermee slapen.” De emotionele getuigenis van een studente beroerde maandag de volledige rechtszaal. Ze sprak over hoe ze anderhalf jaar geleden verkracht werd door een student uit Limburg. Maar die beweert dan weer dat alles met toestemming gebeurde. “Ze heeft zelfs zelf het condoom bij mij proberen aandoen.” Hij riskeert een celstraf van 30 maanden, maar gaat voluit voor de vrijspraak.
  Gent